Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας 2023

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας 2023. Έπειτα από τους  περιορισμούς που μας επέβαλε η πανδημία, φέτος είχαμε πάλι τη δυνατότητα και τη χαρά να διοργανώσουμε δια ζώσης εκδηλώσεις και δράσεις σε διάφορες πόλεις. 

Στο πλαίσιο της φετινής ΠΗΛ πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με την υποστήριξη Δήμων, Ιδρυμάτων, Συλλόγων και Τοπικών Φορέων. Όλες οι δράσεις υλοποιήθηκαν από εθελοντές – μέλη του ΣΕΛΛΕ, σε συνεργασία με τους Γεωγραφικούς Εκπροσώπους και την Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ.

 

Ακολουθεί ένα μικρό βίντεο με όμορφα στιγμιότυπα από τη φετινή ΠΗΛ!

 

Η κεντρική εκδήλωση της Αττικής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά και την πλατεία Κοραή, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση, έπειτα από την τιμητική πρόσκληση που λάβαμε από τον Δήμο Πειραιά, εντάχθηκε στις «Ημέρες Θάλασσας», τη γιορτή-θεσμό για την πόλη, που επέστρεψε για 9η συνεχόμενη χρονιά στο μεγάλο λιμάνι από τις 24 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με πάνω από 100 δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

 

Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας λειτούργησαν Συμβουλευτικοί Σταθμοί όπου οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία για δωρεάν ατομικές συναντήσεις με λογοθεραπευτές, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά δρώμενα,δημιουργική απασχόληση παιδιών και εντυποδιανομή. Όλες οι δράσεις ήταν δωρεάν και ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις ανά την Ελλάδα:

  • Σαντορίνη, 19 Απριλιου, 17.30-20.30 / Ημερίδα και Συμβουλευτικός Σταθμός με αξιολογήσεις λογοθεραπείας σε παιδιά και ενήλικες, Κοινοτικό Κατάστημα Οίας 
  • Λήμνος, 11 Μαΐου, 09.30-12.30 / Διανομή ενημερωτικού – επιστημονικού υλικού και ενημέρωση κοινού, Πλατεία Υψιπύλης 
  • Καστοριά, 13 Μαΐου, 11.00-14.00 / Διανομή ενημερωτικού – επιστημονικού υλικού και ενημέρωση κοινού, Πλατεία Ντολτσό 
  • Βόλος, 14 Μαΐου, 10:00 -15.00 / Συμβουλευτικός Σταθμός με αξιολογήσεις λογοθεραπείας σε παιδιά και ενήλικες,  αίθουσα «Μανώλης Γλέζος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 
  • Πτολεμαΐδα, 14 Μαΐου, 11.00-18.00 / Διανομή ενημερωτικού – επιστημονικού υλικού και ενημέρωση κοινού, Παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας 
  • Ηγουμενίτσα, 27 Μαΐου / Συμβουλευτικός Σταθμός-Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας, Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον
  • Κατερίνη / Εντυποδιανομή σε σχολεία, νοσοκομεία, φορείς
  • Χανιά / Αρθρογραφία στον τύπο

Φωτογραφικό υλικό από όλες τις πόλεις και τις εκδηλώσεις της ΠΗΛ μπορείτε να δείτε στην αντίστοιχη ενότητα.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλα μας τα μέλη για την έμπρακτη και ανιδιοτελή στήριξη τους στην πραγματοποίηση της φετινής Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας. Χωρίς τη συμμετοχή τους, τη συνέπεια, το χαμόγελο και την ακούραστη παρουσία τους, η ΠΗΛ δεν θα είχε ολοκληρωθεί με τόσο μεγάλη επιτυχία. 

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ΠΗΛ για το 2023. Η άμεση ανταπόκρισή τους, η στήριξη και η ευγενική τους χορηγία, συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς: my-book.gr, Εκδόσεις Γλαύκη, Λογόμετρο και το ζαχαροπλαστείο Ζαχαρούλα για τις όμορφες δημιουργίες! Τους ευχαριστούμε και πάλι θερμά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Η ΠΗΛ τελούσε και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και την αρωγή και στήριξη του Υπουργείου Υγείας.

Με την υποστήριξη των: Δ. Πειραιά, Δ. Εορδαίας, Δ. Λήμνου, ΚΕΠ Υγείας Δ. Ηγουμενίτσας, Κέντρου Υγείας Καστοριάς και Κοινότητας Οίας.

 

Χορηγοί Εκδήλωσης

           

 

 

Επιστροφή

Νέα & Ανακοινώσεις

Webinar: Αξιολόγηση και Ανάλυση των Προσωπικών Αφηγήσεων των Παιδιών: Εισαγωγή του Πρωτοκόλλου Global TALES

22-05-2024 11:26

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει δωρεάν webinar με τίτλο: "Αξιολόγηση και Ανάλυση των Προσωπικών Αφηγήσεων των Παιδιών: Εισαγωγή του Πρωτοκόλλου Global TALES". To webinar θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 12:00μμ μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ, με εισηγήτρια την Dr Marleen Westerveld. 

Συνάντηση Συλλόγων Λογοθεραπευτών/τριων με τον Υπουργό Υγείας

16-05-2024 14:11

Πραγματοποιήθηκε στις 26/04/24 στο Υπουργείο Υγείας συνάντηση των εκπροσώπων του Συντονιστικού Οργάνου των Συλλόγων Λογοθεραπευτών/τριων με τον Υπουργό Υγείας, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη.

Δωρεάν Ενημερωτική Ημερίδα Νέων Επαγγελματιών

24-04-2024 11:07

Ο ΣΕΛΛΕ διοργανώνει Δωρεάν Ενημερωτική Ημερίδα Νέων Επαγγελματιών για νέους επαγγελματίες λογοθεραπευτές και τελειόφοιτους φοιτητές Λογοθεραπείας των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια) στις 17.00.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

 

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 12-06-2024 08:51

Θεραπευτικό κέντρο παιδιού στην κεντρική περιοχή της Παλλήνης αναζητά λογοθεραπευτή/τρια για συνεργασία τη νέα σχολική χρονιά από Σεπτέμβριο 2024. Προϋπόθεση να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και σχετική εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό. Η θέση αφορά απογευματινό ωράριο με ευελιξία στις μέρες και στη σχέση εργασίας είτε με ΙΚΑ είτε με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες/ες στον Πειραιά (Καστέλλα)

Ανάρτηση: 10-06-2024 14:00

Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού στον Πειραιά, για τη νέα σαιζόν 2024-2025, αναζητά έμπειρους συνεργάτες Λογοθεραπευτές μερικής απασχόλησης με εμπειρία στον αυτισμό ή/και τη σίτιση. Απαραίτητες προϋποθέσεις: Άδεια Aσκήσεως Eπαγγέλματος, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Πύργο Ηλείας

Ανάρτηση: 10-06-2024 12:30

Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ανακοινώνει την πρόσληση λογοθεραπεύτριας/η για νέο Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος στον Πύργο Ηλείας.
 

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Πετρούπολη

Ανάρτηση: 10-06-2024 10:07

Κέντρο Αναπτυξιακής Παρέμβασης που εδρεύει στην Πετρούπολη αναζητάει λογοθεραπευτη/τρια με τουλάχιστον 3ετη εμπειρία στις αναπτυξιακές διαταραχές και στον τραυλισμο για 3φορες την εβδομάδα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Νίκαια

Ανάρτηση: 10-06-2024 10:03

Ζητείται λογοθεραπεύτρια-της από κέντρο ειδικών θεραπειών στη Νίκαια για εργασία με παιδιατρικό πληθυσμό. Άριστες συνθήκες συνεργασίας, πλησίον μετρό Κορυδαλλού.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 06-06-2024 10:48

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια από θεραπευτικό κέντρο παιδιού στην Παλλήνη για σοβαρή και συστηματική συνεργασία από τον Σεπτέμβριο. Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών σε παιδιατρικό πληθυσμό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ