Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας 2023

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας 2023. Έπειτα από τους  περιορισμούς που μας επέβαλε η πανδημία, φέτος είχαμε πάλι τη δυνατότητα και τη χαρά να διοργανώσουμε δια ζώσης εκδηλώσεις και δράσεις σε διάφορες πόλεις. 

Στο πλαίσιο της φετινής ΠΗΛ πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με την υποστήριξη Δήμων, Ιδρυμάτων, Συλλόγων και Τοπικών Φορέων. Όλες οι δράσεις υλοποιήθηκαν από εθελοντές – μέλη του ΣΕΛΛΕ, σε συνεργασία με τους Γεωγραφικούς Εκπροσώπους και την Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ.

 

Ακολουθεί ένα μικρό βίντεο με όμορφα στιγμιότυπα από τη φετινή ΠΗΛ!

 

Η κεντρική εκδήλωση της Αττικής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά και την πλατεία Κοραή, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση, έπειτα από την τιμητική πρόσκληση που λάβαμε από τον Δήμο Πειραιά, εντάχθηκε στις «Ημέρες Θάλασσας», τη γιορτή-θεσμό για την πόλη, που επέστρεψε για 9η συνεχόμενη χρονιά στο μεγάλο λιμάνι από τις 24 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με πάνω από 100 δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

 

Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας λειτούργησαν Συμβουλευτικοί Σταθμοί όπου οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία για δωρεάν ατομικές συναντήσεις με λογοθεραπευτές, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά δρώμενα,δημιουργική απασχόληση παιδιών και εντυποδιανομή. Όλες οι δράσεις ήταν δωρεάν και ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις ανά την Ελλάδα:

  • Σαντορίνη, 19 Απριλιου, 17.30-20.30 / Ημερίδα και Συμβουλευτικός Σταθμός με αξιολογήσεις λογοθεραπείας σε παιδιά και ενήλικες, Κοινοτικό Κατάστημα Οίας 
  • Λήμνος, 11 Μαΐου, 09.30-12.30 / Διανομή ενημερωτικού – επιστημονικού υλικού και ενημέρωση κοινού, Πλατεία Υψιπύλης 
  • Καστοριά, 13 Μαΐου, 11.00-14.00 / Διανομή ενημερωτικού – επιστημονικού υλικού και ενημέρωση κοινού, Πλατεία Ντολτσό 
  • Βόλος, 14 Μαΐου, 10:00 -15.00 / Συμβουλευτικός Σταθμός με αξιολογήσεις λογοθεραπείας σε παιδιά και ενήλικες,  αίθουσα «Μανώλης Γλέζος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 
  • Πτολεμαΐδα, 14 Μαΐου, 11.00-18.00 / Διανομή ενημερωτικού – επιστημονικού υλικού και ενημέρωση κοινού, Παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας 
  • Ηγουμενίτσα, 27 Μαΐου / Συμβουλευτικός Σταθμός-Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας, Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον
  • Κατερίνη / Εντυποδιανομή σε σχολεία, νοσοκομεία, φορείς
  • Χανιά / Αρθρογραφία στον τύπο

Φωτογραφικό υλικό από όλες τις πόλεις και τις εκδηλώσεις της ΠΗΛ μπορείτε να δείτε στην αντίστοιχη ενότητα.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλα μας τα μέλη για την έμπρακτη και ανιδιοτελή στήριξη τους στην πραγματοποίηση της φετινής Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας. Χωρίς τη συμμετοχή τους, τη συνέπεια, το χαμόγελο και την ακούραστη παρουσία τους, η ΠΗΛ δεν θα είχε ολοκληρωθεί με τόσο μεγάλη επιτυχία. 

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ΠΗΛ για το 2023. Η άμεση ανταπόκρισή τους, η στήριξη και η ευγενική τους χορηγία, συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς: my-book.gr, Εκδόσεις Γλαύκη, Λογόμετρο και το ζαχαροπλαστείο Ζαχαρούλα για τις όμορφες δημιουργίες! Τους ευχαριστούμε και πάλι θερμά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Η ΠΗΛ τελούσε και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και την αρωγή και στήριξη του Υπουργείου Υγείας.

Με την υποστήριξη των: Δ. Πειραιά, Δ. Εορδαίας, Δ. Λήμνου, ΚΕΠ Υγείας Δ. Ηγουμενίτσας, Κέντρου Υγείας Καστοριάς και Κοινότητας Οίας.

 

Χορηγοί Εκδήλωσης

           

 

 

Επιστροφή

Νέα & Ανακοινώσεις

Webinar: "Η Νευροψυχολογική Αξιολόγηση των Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων"

30-05-2023 12:36

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει webinar, με θέμα: «Η Νευροψυχολογική Αξιολόγηση των Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων», το Σάββατο 17 Ιουνίου, 10:00 - 11:30, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ.

Webinar: "Αναγνωστική Κατανόηση και Προφορικός Λόγος"

30-05-2023 12:35

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει webinar, με θέμα "Αναγνωστική Κατανόηση και Προφορικός Λόγος", την Κυριακή 11 Ιουνίου, 11:00 - 12:30, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ, με εισηγήτρια  την κυρία Καλλιόπη Οικονόμου.

Κοστολόγηση Λογοθεραπειών μέσω Τηλεδιάσκεψης

24-05-2023 11:57

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η υπ.αριθμ. Γ2Δ/οικ.28852 Υπουργική Απόφαση αναφορικά με την κοστολόγηση λογοθεραπειών μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

 

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης

Ανάρτηση: 06-06-2023 14:35

Ζητείται Λογοθεραπευτής - τρια με 2 ετή εμπειρία για πλήρη απασχόληση σε Κέντρο Αγωγής & Εκπαίδευσης στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Περιστέρι

Ανάρτηση: 06-06-2023 09:57

Αναζητούμε λογοθεραπευτή με μπλοκ παροχής υπηρεσιών για συνεργασία από τον Σεπτέμβριο σε κέντρο ειδικών θεραπειών στο Περιστέρι. Παρέχονται εποπτείες, υποστήριξη σε συνεχιζόμενη εκπαίδευση.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Πειραιά

Ανάρτηση: 06-06-2023 09:54

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/ης με άδεια άσκησης επαγγέλματος και ΤΕΒΕ για εργασία σε κέντρο ειδικών θεραπειών στον Πειραιά. Ημέρες: Παρασκευή και Σάββατο.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια /ης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Ανάρτηση: 02-06-2023 10:10

Ζητείται λογοθεραπευτής- τρια με τουλάχιστον 2 χρόνια προϋπηρεσία  για συνεργασία με κέντρο λογοθεραπείας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 01-06-2023 15:37

Ζητείται Λογοθεραπευτης-τρια για 5ημερη συνεργασία με θεραπευτήριο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Έναρξη συνεργασιας Σεπτεμβριος 2023.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Λιβαδειά

Ανάρτηση: 01-06-2023 11:55

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/ης από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στη Λιβαδειά, για 2 φορές τουλάχιστον την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Webinar: "Αναγνωστική Κατανόηση και Προφορικός Λόγος"

11/06/2023 - webinar

ΣΕΛΛΕ & Επιστημονική Επιτροπή

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει webinar, με θέμα "Αναγνωστική Κατανόηση και Προφορικός Λόγος", την Κυριακή 11 Ιουνίου, 11:00 - 12:30, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ, με εισηγήτρια  την κυρία Καλλιόπη Οικονόμου.

Webinar: "Η Νευροψυχολογική Αξιολόγηση των Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων"

17/06/2023 - webinar

ΣΕΛΛΕ & Επιστημονική Επιτροπή

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει webinar, με θέμα: «Η Νευροψυχολογική Αξιολόγηση των Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων», το Σάββατο 17 Ιουνίου, 10:00 - 11:30, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ.
 

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ