Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας 2023

Η 11η Μαΐου θεσπίστηκε από τον ΣΕΛΛΕ ως η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας (ΠΗΛ) και εορτάζεται, ανά την Ελλάδα, όλο τον Μάιο, με ημερίδες ενημέρωσης, διανομή έντυπου υλικού, αρθρογραφία στον τύπο και ατομικές συναντήσεις (συμβουλευτικοί σταθμοί) με επιστήμονες λογοθεραπευτές. Όλες οι δράσεις, στο πλαίσιο της ΠΗΛ, είναι δωρεάν για το κοινό.

Στόχος της είναι η ενημέρωση του κοινού για την επιστήμη της Λογοθεραπείας και η ευαισθητοποίησή του σε θέματα σχετικά με τις διαταραχές του λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, φωνής και κατάποσης.

 

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας των προηγούμενων ετών πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και εντυποδιανομές σε αρκετές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, ενώ σε κάποιες πόλεις λειτούργησε και Συμβουλευτικός Σταθμός, όπου οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμβουλευτούν δωρεάν έναν λογοθεραπευτή.  Όλες οι δράσεις υλοποιήθηκαν από εθελοντές – μέλη του ΣΕΛΛΕ, σε συνεργασία με τους Γεωγραφικούς Εκπροσώπους και την Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ.

 

Φέτος, έπειτα από σχετικό αίτημα του ΣΕΛΛΕ για παραχώρηση αίθουσας με σκοπό την διεξαγωγή των δράσεων της ΠΗΛ στην Αττική, έχει ήδη προγραμματιστεί εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 21 Μαΐου 2023, ενώ αναμένουμε και την απάντηση του Δήμου Αθηναίων για την υλοποίηση δράσεων σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.

 

Όσοι συνάδελφοι επιθυμείτε να λάβετε μέρος στην ΠΗΛ 2023 (είτε για την Αττική, είτε για οποιαδήποτε περιοχή της χώρας) και να οργανώσετε ή να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον μήνα Μάιο, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε, να υπογράψετε και να αποστείλετε στον ΣΕΛΛΕ τη φόρμα συμμετοχής (πατήστε εδώ), έως την Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου 2023.

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις της ΠΗΛ έχουν μόνο τα ενεργά και δόκιμα μέλη του ΣΕΛΛΕ. Ειδικότερα, τα ενεργά μέλη έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο/ περιοχή τους. Τα δόκιμα μέλη συμμετέχουν επικουρικά και δεν μπορούν να αναλάβουν την εκφώνηση ομιλίας. Ωστόσο, μπορούν να  παρακολουθούν τις συναντήσεις  που θα πραγματοποιηθούν στους  Ημερήσιους Συμβουλευτικούς Σταθμούς.

Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται και κατοχυρώνεται μόνο με τη συμπλήρωση, υπογραφή και αποστολή της σχετικής Δήλωσης Συμμετοχής. Έγκυρες θεωρούνται οι αιτήσεις που φέρουν υπογραφή και έχουν σταλεί εντός προθεσμίας στη γραμματεία της Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΕΛΛΕ με e-mail στο epep@selle.gr. Δηλώσεις που στάλθηκαν εκπρόθεσμα δεν γίνονται δεκτές.

 

Επιστροφή

Νέα & Ανακοινώσεις

Ευχές από τον ΣΕΛΛΕ

22-12-2022 15:43

Webinar: "TogCom (Together we Communicate!): Πρωτόκολλο Ανάλυσης Γλωσσικού Δείγματος για Αξιολόγηση και Στοχοθεσία Παρέμβασης στις Πραγματολογικές Δεξιότητες Παιδιών και Εφήβων"

06-12-2022 11:11

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει webinar, με θέμα: "TogCom (Together we Communicate!): Πρωτόκολλο Ανάλυσης Γλωσσικού Δείγματος για Αξιολόγηση και Στοχοθεσία Παρέμβασης στις Πραγματολογικές Δεξιότητες Παιδιών και Εφήβων" το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023,13:30-15:00, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ.

Διαδικτυακή ημερίδα "Διαταραχές Κατάποσης και Φωνής σε Post-Covid Ασθενείς: Ο Ρόλος της Διεπιστημονικής Ομάδας"

26-05-2022 10:44

Ο ΣΕΛΛΕ και η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για τη Δυσφαγία διοργανώνουν webinar, με θέμα: "Διαταραχές Κατάποσης και Φωνής σε Post-Covid Ασθενείς: Ο Ρόλος της Διεπιστημονικής Ομάδας", το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 και ώρα έναρξης 15:00, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

 

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Πέραμα Αττικής

Ανάρτηση: 03-02-2023 09:37

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/ης για συνεργασία με Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Πέραμα Αττικής.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στα Καλύβια Αττικής

Ανάρτηση: 03-02-2023 09:34

Ζητείται λογοθεραπεύτρια σε κέντρο ειδικών θεραπειών στα Καλύβια Αττικής.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Κυψέλη

Ανάρτηση: 02-02-2023 09:40

Ζητείται άμεσα λογοθεραπευτής,-τρια με μπλοκ παροχής υπηρεσιών για κέντρο ειδικών θεραπειών στην Κυψέλη. Ημέρες Δευτέρα - Τετάρτη, φουλ πρόγραμμα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Αθήνα

Ανάρτηση: 01-02-2023 10:03

Κέντρο Ημέρας στην Αθήνα ενδιαφέρεται να προσλάβει άμεσα λογοθεραπευτή/λογοθεραπεύτρια. Προϋποθέσεις: Πτυχίο λογοθεραπείας. Απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία με ανηλίκους με αναπτυξιακές διαταραχές. Επιθυμητή προηγούμενη εμπειρία με μετανάστες/πρόσφυγες και δη ανηλίκους. Άδεια άσκησης επαγγέλματος. Χρήση εφαρμογών Η/Υ

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες / ες στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 01-02-2023 09:57

Λογοθεραπευτές/τριες με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, 3ετή εμπειρία και άνω σε παιδιά, ζητούνται από κέντρο ειδικών θεραπειών στην Παλλήνη με προοπτική μακροχρόνιας και σοβαρής συνεργασίας για μερική ή πλήρη απασχόληση.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Λήμνο

Ανάρτηση: 30-01-2023 09:24

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια για συνεργασία με πλήρη απασχόληση σε κέντρο θεραπειών στη Λήμνο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ