Νέα & Ανακοινώσεις

Εξαίρεση για δεύτερη φορά της ειδικότητας λογοθεραπευτών από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15-03-2024 15:31

Ημερομηνία: 15 Μαρτίου 2024

 

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη

Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Αγαπηδάκη

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Μιχαηλίδου

Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Πετραλιά

Συντονίστρια Επιτροπής Μεταρρύθμισης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, κα Αρμάγου

 

Θέμα: Αποκλεισμός ειδικότητας λογοθεραπευτών από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Κύριοι

Με μέγιστη απογοήτευση είδαμε τη δημοσίευση της Αριθμ. οικ.2/108192/ΔΕΠ Τροποποίησης και συμπλήρωσης της υπό στοιχεία οικ.2/35134/ΔΕΠ/5.4.2023 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων φορέων του», από την οποία και πάλι οι λογοθεραπευτές έχουμε αποκλειστεί από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015.

Το ίδιο επίδομα που δίνεται στους φυσικοθεραπευτές, στους εργοθεραπευτές, στους επισκέπτες υγείας, στους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς και σχεδόν όλους όσους μπορεί κανείς να συναντήσει σε μία δομή υγείας (συμπεριλαμβανομένων των μηχανολόγων – μηχανικών και των τεχνικών Η/Υ). Πραγματικά απορούμε με το θράσος με το οποίο πλέον αγνοείτε επιδεικτικά έναν ολόκληρο κλάδο επιστημόνων που καθημερινά δίνει μάχη υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες, λέγοντάς μας ότι είμαστε όχι μόνο πολίτες αλλά και επιστήμονες β΄ κατηγορίας.

Τα επιχειρήματα περισσεύουν και είναι πλέον ανούσια σε όσους έμπρακτα δείχνουν ότι είτε είναι εμπαθείς, είτε αδαείς, είτε και τα δύο.

Είμαστε πια πεπεισμένοι ότι η μετριοπαθής στάση μας και η καλή πίστη που δείξαμε μέχρι σήμερα ήταν η δικαιολογία σας για να συνεχίσετε να κάνετε σαν να μην υπάρχουμε. Λυπούμαστε που με αποκλειστικά δική σας ευθύνη η στάση αυτή αποτελεί παρελθόν. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε και να γίνει γνωστό σε όλους ποιοι είναι εκείνοι που μας αδικούν τόσο καταφανώς και τόσο ευθαρσώς.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΛΛΕ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ-ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (Π.Σ.Λ.),

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ  ΛΟΓΟΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Λ.Λ.Ε.)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ - ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΛΛΕ) 

 

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 17-07-2024 12:52

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/ λογοθεραπευτής από κέντρο ειδικών θεραπειών στην Αν. Θεσσαλονίκη για πλήρη ή μερική απασχόληση με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ή ασφάλιση ΙΚΑ από τον Σεπτέμβριο 2024. Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.  Παρέχεται εποπτεία από λογοθεραπεύτρια με πολυετή εμπειρία. Δίνεται η δυνατότητα για συμμετοχή στη διεπιστημονική ομάδα και στα επιμορφωτικά σεμινάριο του κέντρου.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Αγία Παρασκευή

Ανάρτηση: 16-07-2024 12:17

Κέντρο  Ειδικών Θεραπειών στην Αγία Παρασκευή, ζητά για συνεργασία λογοθεραπευτή/τρια από τον Σεπτέμβριο 2024. Παρέχεται εποπτεία από Λογοθεραπεύτρια με πολύχρονη εμπειρία. Απαραίτητη η άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή (15:00 - 21:00 μμ) και Σάββατο πρωί (9.30 -14.30).

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

Ανάρτηση: 16-07-2024 11:54

Ζητείται λογοθεραπεύτρια από κέντρο ειδικών θεραπειών στον Άγιο Δημήτριο Αττικής για πενθήμερη εργασία με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ή ασφάλιση ΙΚΑ. Συνεργασία από τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Παγκράτι

Ανάρτηση: 10-07-2024 12:04

Λογοθεραπεύτρια/ης ζητείται για συνεργασία από Σύγχρονο Κέντρο Νευροανάδρασης

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες / ες στα Χανιά

Ανάρτηση: 09-07-2024 11:56

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στα Χανιά αναζητά έμπειρους Λογοθεραπεύτριες/τες, για πλήρη ή μερική απασχόληση από Σεπτέμβρη. Καλό εργασιακό περιβάλλον, καλές απολαβές, προοπτικές εξέλιξης καθώς και δυνατότητα για πρωινή εργασία.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Καλλιθέα Αττικής

Ανάρτηση: 09-07-2024 09:32

Λογοθεραπευτής – τρια ζητείται από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Καλλιθέα για απογευματινή εργασία, ατομικές συνεδρίες παιδιών και εφήβων. Αμοιβή με ΙΚΑ ή δελτίο παροχής υπηρεσιών. Έναρξη συνεργασίας από Σεπτέμβριο 2024. Παρέχεται άριστο περιβάλλον εργασίας με προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, εργασία σε διεπιστημονική ομάδα και εποπτεία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ