Νέα & Ανακοινώσεις

Εξαίρεση για δεύτερη φορά της ειδικότητας λογοθεραπευτών από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15-03-2024 15:31

Ημερομηνία: 15 Μαρτίου 2024

 

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη

Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Αγαπηδάκη

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Μιχαηλίδου

Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Πετραλιά

Συντονίστρια Επιτροπής Μεταρρύθμισης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, κα Αρμάγου

 

Θέμα: Αποκλεισμός ειδικότητας λογοθεραπευτών από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Κύριοι

Με μέγιστη απογοήτευση είδαμε τη δημοσίευση της Αριθμ. οικ.2/108192/ΔΕΠ Τροποποίησης και συμπλήρωσης της υπό στοιχεία οικ.2/35134/ΔΕΠ/5.4.2023 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων φορέων του», από την οποία και πάλι οι λογοθεραπευτές έχουμε αποκλειστεί από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015.

Το ίδιο επίδομα που δίνεται στους φυσικοθεραπευτές, στους εργοθεραπευτές, στους επισκέπτες υγείας, στους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς και σχεδόν όλους όσους μπορεί κανείς να συναντήσει σε μία δομή υγείας (συμπεριλαμβανομένων των μηχανολόγων – μηχανικών και των τεχνικών Η/Υ). Πραγματικά απορούμε με το θράσος με το οποίο πλέον αγνοείτε επιδεικτικά έναν ολόκληρο κλάδο επιστημόνων που καθημερινά δίνει μάχη υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες, λέγοντάς μας ότι είμαστε όχι μόνο πολίτες αλλά και επιστήμονες β΄ κατηγορίας.

Τα επιχειρήματα περισσεύουν και είναι πλέον ανούσια σε όσους έμπρακτα δείχνουν ότι είτε είναι εμπαθείς, είτε αδαείς, είτε και τα δύο.

Είμαστε πια πεπεισμένοι ότι η μετριοπαθής στάση μας και η καλή πίστη που δείξαμε μέχρι σήμερα ήταν η δικαιολογία σας για να συνεχίσετε να κάνετε σαν να μην υπάρχουμε. Λυπούμαστε που με αποκλειστικά δική σας ευθύνη η στάση αυτή αποτελεί παρελθόν. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε και να γίνει γνωστό σε όλους ποιοι είναι εκείνοι που μας αδικούν τόσο καταφανώς και τόσο ευθαρσώς.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΛΛΕ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ-ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (Π.Σ.Λ.),

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ  ΛΟΓΟΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Λ.Λ.Ε.)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ - ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΛΛΕ) 

 

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Χαλάνδρι

Ανάρτηση: 19-04-2024 14:47

Κέντρο Ειδικής Νευροψυχοκινητικής Αγωγής στο Χαλάνδρι αναζητά λογοθεραπεύτρια/η για θέση πλήρους απασχόλησης από τον Σεπτέμβριο 2024. Απαραίτητη προϋπηρεσία τουλάχιστον 2 ετών, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Ίλιον

Ανάρτηση: 19-04-2024 09:11

Ζητείται από κέντρο ειδικών θεραπειών στο Ίλιον λογοθεραπευτής/τρια για 2-3 ημέρες την εβδομάδα, απογευματινό ωράριο, απο τον Σεπτέμβριο.Μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Αυλώνα Αττικής

Ανάρτηση: 18-04-2024 15:29

Παιδιατρικό Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στον Αυλώνα Αττικής αναζητά λογοθεραπεύτρια/η με άδεια άσκησης επαγγέλματος και εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 16-04-2024 10:48

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια από παιδιατρικό κέντρο ειδικής αγωγής στην Παλλήνη για άμεση συνεργασία 2 ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα και Τετάρτη ή Τετάρτη και κάποια άλλη μέρα) με απογευματινό ωράριο. Ευέλικτος τρόπος πρόσληψης και πολύ καλές αμοιβές. Προοπτική σοβαρής συνεργασίας και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Πικέρμι

Ανάρτηση: 16-04-2024 10:12

Κέντρο ειδικών θεραπειών στο Πικέρμι αναζητά λογοθεραπευτή/τρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για 2 με 3 ημέρες, προκειμένου να αναλάβει από το καλοκαίρι τα περιστατικά της συνεργάτιδός μας που αποχωρεί λόγω εγκυμοσύνης. Επιθυμητή προϋπηρεσία και μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Αιγάλεω

Ανάρτηση: 15-04-2024 09:35

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Αιγάλεω, αναζητά λογοθεραπευτή/τρια με όρεξη και αγάπη για τα παιδιά για συνεργασία από Σεπτέμβριο, για 2 μέρες. Επιθυμητή ενδεχόμενη διαθεσιμότητα από Μάιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Σεμινάριο: Παρουσίαση του μοντέλου πρώιμης παρέμβασης E.S.D.M.

25/05/2024 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο με θέμα: "Παρουσίαση του μοντέλου πρώιμης παρέμβασης E.S.D.M.". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 25 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτριες την Δρ Κατσίκα Ιωάννα,ψυχολόγο παιδιού και εφήβου και την Δρ Σαραφίδου Μάρα, Αναπτυξιακή Ψυχολόγο. 

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ