Νέα & Ανακοινώσεις

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19-02-2024 12:14

Ο ΣΕΛΛΕ στηρίζει και συμπαραστέκεται στον αγώνα των συναδέλφων μας ενάντια στην υπονόμευση της εργοθεραπείας όπως αυτή επιχειρείται μέσω του άρθρου 8 στο Νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω άρθρο προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία τμήματος Εργοθεραπείας, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενταγμένου όμως σε Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (!) και όχι σε Σχολή Επιστημών Υγείας, όπως φυσικά λειτουργούν μέχρι σήμερα τα υπάρχοντα Πανεπιστημιακά Τμήματα, ακολουθώντας την παγκόσμια πρακτική.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και συντασσόμαστε με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργοθεραπευτών – ΝΠΔΔ για να διατηρήσει η Εργοθεραπεία την επιστημονική της ταυτότητα ως επιστήμη υγείας και καταδικάζουμε την όποια υποβάθμιση της επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας.

Με τίτλο: "Όχι στην ίδρυση τμήματος Εργοθεραπείας σε σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού", ο ΠΣΕ – ΝΠΔΔ  έχει δημιουργήσει ψήφισμα μέσω της πλατφόρμας AVAAZ.ORG(https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/upourgos_paideias_kos_pierrakakes_okhi_sten_idruse_tmematos_ergotherapeias_se_skhole_phusikes_agoges_kai_athletismou/) Το αίτημα αφορά όχι μόνος τους εργοθεραπευτές αλλά και όλους τους επαγγελματίες στον χώρο της υγείας καθώς και τους πολίτες αφού αν υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου, θα αποτελεί μια επικίνδυνη πρακτική για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

 

Σχετικά: Έγγραφο ΣΕΛΛΕ προς Υπουργείο Παιδείας

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Περιστέρι Αττικής

Ανάρτηση: 28-05-2025 10:17

Ζητείται Λογοθεραπεύτης/τρία (Παιδιατρικός Πληθυσμός) από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών  που εδρεύει  στο Περιστέρι Αττικής, για συνεργασία 3 ημέρες την εβδομάδα ( Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη η Παρασκευή ), με εμπειρία, αγάπη και ενδιαφέρον για τα παιδιά.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 28-05-2025 09:06

Ζητείται λογοθεραπευτής για τα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη. Η θέση αφορά απασχόληση και στα δύο γραφεία (Μενεμένη και Καλαμαριά). Απασχόληση: 4-ήμερη ή 5-ήμερη απασχόληση. Απαραίτητα προσόντα: 3ετης προϋπηρεσία και μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες / ες στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό

Ανάρτηση: 27-05-2025 13:30

Ζητούνται Λογοθεραπευτές/τριες από Κέντρα Ειδικών Θεραπειών στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Γέρακα Αττικής

Ανάρτηση: 26-05-2025 13:36

Ζητείται λογοθεραπευτής/ρια σε χώρο ειδικών θεραπειών στον Γέρακα Αττικής (κοντά στον σταυρό της Αγίας Παρασκευής) για απογευματινή εργασία, 2-3 ημέρες την εβδομάδα κι έναρξη από τον Σεπτέμβριο 2025. Επιθυμητή η εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό με αναπτυξιακές δυσκολίες. 

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Καλλιθέα Αττικής

Ανάρτηση: 26-05-2025 12:46

Η Πανελλήνια Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού & Ενηλίκου (Π.Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) αναζητά Λογοθεραπευτή – τρια ΑΕΙ/ΤΕΙ για απογευματινή εργασία από Σεπτέμβριο 2025, με δυνατότητα για πλήρη ή μερική απασχόληση. Θα εκτιμηθεί η προηγούμενη εμπειρία σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές ή/και σε εξειδικευμένες προσεγγίσεις αξιολόγησης και θεραπευτικής παρέμβασης, ο επαγγελματισμός – συνέπεια  και η αγάπη για εργασία με παιδιά. Αμοιβή με ΙΚΑ ή δελτίο παροχής υπηρεσιών. Παρέχεται άριστο περιβάλλον εργασίας με προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, εργασία σε διεπιστημονική ομάδα και εποπτεία.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Πειραιά και στην Αθήνα (κέντρο)

Ανάρτηση: 23-05-2025 15:12

Κέντρο ειδικών θεραπειών αναζητά λογοθεραπευτή/τρια για συνεργασία σε Πειραιά και Αθήνα (κέντρο).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

2ο Σεμινάριο εκπαίδευσης - πιστοποίησης στη χρήση και βαθμολόγηση του ψυχομετρικού εργαλείου ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ

22/06/2025 - webinar

ΣΕΛΛΕ & Επιστημονική Επιτροπή

Έπειτα από τη πολύ μεγάλη απήχηση του 1ου Σεμιναρίου εκπαίδευσης – πιστοποίησης «ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ», η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει και 2ο Σεμινάριο την Κυριακή 22 Ιουνίου, διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ.
 

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ