Νέα & Ανακοινώσεις

4ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας του ΣΕΛΛΕ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27-06-2023 10:50

Ο ΣΕΛΛΕ, όπως γνωρίζετε, έχει θεσπίσει το Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας, μία πραγματική γιορτή της Λογοθεραπείας, που διεξάγεται σταθερά κάθε δύο χρόνια τον μήνα Νοέμβριο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος. Ξεκινώντας στα Ιωάννινα (10-12 Νοεμβρίου 2017) και συνεχίζοντας στην Πάτρα (8-10 Νοεμβρίου 2019) και την Αθήνα (10-13 Νοεμβρίου 2022 - λόγω της πανδημίας COVID-19), ο Σύλλογος στοχεύει να συνεχίσει αυτή την παράδοση κάθε δύο χρόνια καλώντας όλους τους συνεργάτες λογοθεραπευτές των Πανεπιστημιακών Σχολών Λογοθεραπείας Ελλάδος και Κύπρου, ομιλητές συναφών ειδικοτήτων, αλλά και διακεκριμένους εισηγητές από το εξωτερικό, που μας τιμούν με την παρουσία τους.

 

 

Πιστεύουμε πως ένα τέτοιο συνέδριο-θεσμός αποτελεί εφαλτήριο για την προώθηση και την εξέλιξη της επιστήμης μας, την ανταλλαγή ιδεών και την ανάδειξη της διεπιστημονικότητας του κλάδου μας, δίνοντας την ευκαιρία στους ερευνητές, τους επαγγελματίες λογοθεραπευτές και τους φοιτητές να ενημερωθούν, αλλά και να προετοιμαστούν ερευνητικά και οικονομικά για το επόμενο συνέδριο, συμβάλλοντας έτσι σε όλα τα παραπάνω.

 

Η σταθερή διεξαγωγή του κάθε δύο χρόνια τον Νοέμβριο αποτελεί δεδομένη απόφαση του ΣΕΛΛΕ και βασικό χαρακτηριστικό για την εδραίωση του Συνεδρίου στην συνείδηση όλων, συμμετεχόντων ή ενδιαφερομένων. Ως εκ τούτου, συνεπείς στο ραντεβού μας, θα σας περιμένουμε στο 4ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις  1-2&3 Νοεμβρίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ελπίζοντας ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε ξανά.

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στον Πειραιά

Ανάρτηση: 08-10-2025 09:16

Zητείται λογοθεραπεύτρια για άμεση 3ημερη συνεργασία (Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη) μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, με Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στον Πειραιά. Δυνατότητα συνεργασίας με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ή ΙΚΑ.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης

Ανάρτηση: 06-10-2025 10:11

Ζητείται Λογοθεραπευτής - τρια με 2ετή εμπειρία και γνώσεις σε παιδιά με ΔΑΦ & ΔΕΠΥ, για πλήρη ή μερική απασχόληση σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στον Άγιο Νικόλαο -Λασιθίου - Κρήτης.  

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Κίσαμο Χανίων

Ανάρτηση: 03-10-2025 09:03

Ζητείται λογοθεραπεύτρια / ης από Κέντρο Θεραπειών και Εκπαίδευσης στην Κίσαμο Χανίων. Πενθήμερη εργασία ή για 2 μέρες/εβδομάδα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Διδυμότειχο

Ανάρτηση: 02-10-2025 09:40

Ζητείται λογοθεραπευτής/-τρια από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Διδυμότειχο. Για μερική απασχόληση. Θα συνεκτιμηθεί η γνώση της τουρκικής γλώσσας. 

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Αιγάλεω

Ανάρτηση: 23-09-2025 09:24

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Αιγάλεω αναζητά λογοθεραπεύτρια/-τη, για 2 ημέρες την εβδομάδα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Ανατολική Αττική

Ανάρτηση: 23-09-2025 09:19

Ζητείται λογοθεραπεύτρια / ης για άμεση συνεργασία, ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, με παιδιατρικό πληθυσμό. Μισθός ΙΚΑ. Απαραίτητα η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και προϋπηρεσία 2+ ετών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Δωρεάν Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα Νέων Επαγγελματιών

19/10/2025 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ

Ο ΣΕΛΛΕ. διοργανώνει Δωρεάν Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα Νέων Επαγγελματιών για νέους επαγγελματίες λογοθεραπευτές και τελειόφοιτους φοιτητές Λογοθεραπείας των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 11.00πμ, μέσω zoom.

Κατανόηση και υποστήριξη της Αναπτυξιακής Γλωσσικής Διαταραχής (DLD) στην Ελλάδα σήμερα

25/10/2025 - webinar

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ ΑΓΔ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την ΑΓΔ, η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα για νέους λογοθεραπευτές, με τίτλο: "Κατανόηση και υποστήριξη της Αναπτυξιακής Γλωσσικής Διαταραχής (DLD) στην Ελλάδα σήμερα". Η ημερίδα θα διεξαχθεί διαδικτυακά από την κυρία Βασιλογιαννακοπούλου Γεωργία, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στις 11.00πμ, μέσω zoom και θα διαρκέσει μία ώρα.

Δια ζώσης διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο: "Working with Transgender & Gender Diverse Voice"

01/11/2025 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Φωνής

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται από την Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τις Διαταραχές Φωνής, δια ζώσης διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: "Working with Transgender & Gender Diverse Voice". Το σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 1 & 2 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα, σχεδιάζεται και διδάσκεται από την Christella Antoni, Consultant SLT, Senior Voice specialist.

Το Παιχνίδι Αλλιώς: Κατανοώντας το Autistic Play και Εξερευνώντας τις Δυνατότητές του

28/11/2025 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει Σεμινάριο- Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα:"Το Παιχνίδι Αλλιώς: Κατανοώντας το Autistic Play και Εξερευνώντας τις Δυνατότητές του". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 28 - 29 & 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την Μανωλία  Σφακιανάκη, Λογοθεραπευτρια- Playworker MA και μέλος της ΟΕΕ Αυτισμού του ΣΕΛΛΕ. 

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ