Νέα & Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για λειτουργία ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23-06-2023 10:41

Αγαπητοί συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) είναι παιδαγωγικοί χώροι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, που προσφέρουν παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ομαδικές, προκειμένου να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού, αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται. Στο πλαίσιο αυτό τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως καθορίζεται από τον εσωτερικό κανονισμό κάθε ΚΔΑΠ. Η λογοθεραπεία ΔΕΝ αποτελεί υπηρεσία που παρέχεται από ΚΔΑΠ τυπικών παιδιών και είναι εκτός πλαισίου λειτουργίας τους.

Αντίθετα, στα ΚΔΑΠ παιδιών και ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) είναι δυνατόν να απασχολείται λογοθεραπευτής προκειμένου, όμως, να παρέχει ομαδικές υπηρεσίες λογοθεραπείας και όχι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες λογοθεραπείες, καθώς, κάτι τέτοιο είναι επίσης εκτός του πλαισίου λειτουργίας τους.

Παρά ταύτα, έχει παρατηρηθεί, κατά παράβαση του σκοπού και του τρόπου λειτουργίας των ΚΔΑΠ, σε κάποια από αυτά να παρέχονται ατομικές υπηρεσίες λογοθεραπείας, πρακτική που είναι όχι μόνο επιζήμια για τον κλάδο, αλλά κυρίως επικίνδυνη για τους έχοντες ανάγκη λογοθεραπείας, αφού παρέχεται σε ακατάλληλη δομή.

Για τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να σας καλέσουμε, εφόσον κάτι τέτοιο υποπέσει στην αντίληψή σας, να μας το γνωστοποιήσετε, ώστε να προβεί ο Σύλλογος στις απαραίτητες ενέργειες και να απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς εποπτείας των ΚΔΑΠ προκειμένου να εξαλειφθούν τέτοιες πρακτικές.

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εξωτερικό/η Συνεργάτη Λογοθεραπευτή/τρια

Ανάρτηση: 25-09-2026 11:09

Το  Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, καλεί τους υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη:
Μία θέση (1) στο Εξειδικευμένο Κέντρο ατόμων με  Διαταραχές  Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.) «Ηλίανθος» του Κ.Π.Ε στην Αθήνα, με την ειδικότητα του/της: Εξωτερικός/ή Συνεργάτης Λογοθεραπευτής/ρια. Η συνεργασία θα έχει τη μορφή παροχής έργου.
 

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Χαϊδάρι

Ανάρτηση: 21-09-2026 12:40

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Χαϊδάρι αναζητά λογοθεραπευτή/τρια προς αντικατάσταση συναδέλφου για Δευτέρα 15:00-21:30 & Τετάρτη 15:00-21:00. Απαραίτητα: Εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης στη Νίκαια

Ανάρτηση: 08-09-2026 11:52

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στη Νίκαια για διήμερη απασχόληση (Τετάρτη - Παρασκευή). Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η προϋπηρεσία σε παιδιατρικό πληθυσμό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης στον Πειραιά

Ανάρτηση: 08-09-2026 11:46

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στον Πειραιά για διήμερη απασχόληση (Τρίτη - Πέμπτη). Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η προϋπηρεσία σε παιδιατρικό πληθυσμό.

Ζητείται ρωσόφωνος/η λογοθεραπευτής/τρια στο Λάκκωμα Χαλκιδικής

Ανάρτηση: 07-09-2026 13:10

Ο Όμιλος Κέντρων Αποκατάστασης ΕΥΕΞΙΑ Α.Ε. στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, αναζητά Ρωσόφωνο/η Λογοθεραπευτή/τρια εξωτερικό/η συνεργάτη/ιδα για απασχόληση ως ελεύθερου/ης επαγγελματία (καθημερινές 09:00-17:00).
 

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Γέρακα Αττικής

Ανάρτηση: 01-09-2026 11:23

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, για άμεση συνεργασία στον Γέρακα Αττικής. 2-3 ημέρες την εβδομάδα. Φιλικό περιβάλλον. Καλές αποδοχές. Προϋπηρεσία επιθυμητή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ