Νέα & Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για λειτουργία ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23-06-2023 10:41

Αγαπητοί συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) είναι παιδαγωγικοί χώροι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, που προσφέρουν παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ομαδικές, προκειμένου να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού, αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται. Στο πλαίσιο αυτό τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως καθορίζεται από τον εσωτερικό κανονισμό κάθε ΚΔΑΠ. Η λογοθεραπεία ΔΕΝ αποτελεί υπηρεσία που παρέχεται από ΚΔΑΠ τυπικών παιδιών και είναι εκτός πλαισίου λειτουργίας τους.

Αντίθετα, στα ΚΔΑΠ παιδιών και ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) είναι δυνατόν να απασχολείται λογοθεραπευτής προκειμένου, όμως, να παρέχει ομαδικές υπηρεσίες λογοθεραπείας και όχι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες λογοθεραπείες, καθώς, κάτι τέτοιο είναι επίσης εκτός του πλαισίου λειτουργίας τους.

Παρά ταύτα, έχει παρατηρηθεί, κατά παράβαση του σκοπού και του τρόπου λειτουργίας των ΚΔΑΠ, σε κάποια από αυτά να παρέχονται ατομικές υπηρεσίες λογοθεραπείας, πρακτική που είναι όχι μόνο επιζήμια για τον κλάδο, αλλά κυρίως επικίνδυνη για τους έχοντες ανάγκη λογοθεραπείας, αφού παρέχεται σε ακατάλληλη δομή.

Για τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να σας καλέσουμε, εφόσον κάτι τέτοιο υποπέσει στην αντίληψή σας, να μας το γνωστοποιήσετε, ώστε να προβεί ο Σύλλογος στις απαραίτητες ενέργειες και να απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς εποπτείας των ΚΔΑΠ προκειμένου να εξαλειφθούν τέτοιες πρακτικές.

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στα Γρεβενά

Ανάρτηση: 14-05-2025 14:50

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στα Γρεβενά αναζητά Λογοθεραπεύτρια για άμεση συνεργασία με πλήρη ή μερική απασχόληση! Προσφέρουμε:Σταθερό και οργανωμένο περιβάλλον, πλήρες πρόγραμμα περιστατικών, ανταγωνιστική αμοιβή, υποστήριξη και εποπτεία όπου χρειάζεται, ευχάριστο και συνεργατικό κλίμα. Απαραίτητα προσόντα: πτυχίο Λογοθεραπείας (ΑΕΙ ή ΤΕΙ), δικαίωμα ασκήσεως επαγγέλματος, επαγγελματισμός και αγάπη για τα παιδιά. Επιθυμητά: συνεργατικότητα και διάθεση για εξέλιξη.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Ρέθυμνο Κρήτης

Ανάρτηση: 14-05-2025 11:10

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης από πολυδύναμο κέντρο ειδικής αγωγής στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Κερατσίνι

Ανάρτηση: 14-05-2025 09:21

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια για μερική απασχόληση σε Θεραπευτικό Κέντρο στο Κερατσίνι.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Νίκαια

Ανάρτηση: 13-05-2025 13:51

Το κέντρο μας στη Νίκαια αναζητάει λογοθεραπεύτρια για συνεργασία από τον Σεπτέμβριο. Απαραίτητη η εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό και μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Νέα Ιωνία Αττικής

Ανάρτηση: 11-05-2025 10:02

Ζητείται Λογοθεραπευτής/τρια για Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στη Νέα Ιωνία Αττικής με εξειδίκευση στις νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Απαραίτητα αποδεδειγμένη τριετής εμπειρία και εκπαίδευση σε εξειδικευμένες προσεγγίσεις για άτομα με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας με παιδιά και εφήβους, δέσμευση στην επαγγελματική συνέπεια και ομαδικότητα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Ελευσίνα

Ανάρτηση: 11-05-2025 10:00

Αναζητούμε λογοθεραπευτή/ λογοθεραπεύτρια για 2-3 φορές την εβδομάδα σε ειδικο κέντρο θεραπειών στην Ελευσίνα, απογευματινό ωράριο 14.00-21.00. Έναρξη συνεργασίας τον Σεπτέμβριο του 2025, θα εκτιμηθεί ανάλογη εμπειρία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

2ο Σεμινάριο εκπαίδευσης - πιστοποίησης στη χρήση και βαθμολόγηση του ψυχομετρικού εργαλείου ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ

22/06/2025 - webinar

ΣΕΛΛΕ & Επιστημονική Επιτροπή

Έπειτα από τη πολύ μεγάλη απήχηση του 1ου Σεμιναρίου εκπαίδευσης – πιστοποίησης «ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ», η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει και 2ο Σεμινάριο την Κυριακή 22 Ιουνίου, διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ.
 

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ