Νέα & Ανακοινώσεις

Συνάντηση ΣΕΛΛΕ με εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06-04-2023 14:30

Την Τρίτη 4 Απριλίου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Νομικός Σύμβουλος του ΣΕΛΛΕ πραγματοποίησαν συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με συνεργάτες της Υφυπουργού, κας Μιχαηλίδου, με αφορμή το έγγραφο του Συλλόγου αναφορικά με τη δημοσιευθείσα Υ.Α. 20745/2023 (ΦΕΚ Β΄/1390/9-3-2023), τροποποίηση της υπό στοιχεία Π4α/οικ. 4633/29.9.1993 υπουργικής απόφασης «Προδιαγραφές λειτουργίας κέντρων αποθεραπείας - αποκατάστασης για την παροχή ιατρικών και λοιπών φροντίδων καθώς και για τη διημέρευση των ατόμων που περιγράφονται στην παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 2072/1992» (Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ).

Από την πλευρά του Συλλόγου τονίστηκαν ξανά οι, τουλάχιστον, άστοχες προβλέψεις της εν λόγω Υ.Α., οι οποίες την καθιστούν όχι μόνο παράνομη, αλλά και επικίνδυνη. Στο πλαίσιο της συνάντησης μεταφέρθηκε η τεκμηριωμένη θέση του Συλλόγου, αλλά και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, ότι  τα Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας είναι ακατάλληλες δομές για την πρώιμη παρέμβαση. Επιπλέον, τονίσαμε ότι ακόμη πιο άστοχη και κυρίως παράνομη είναι η πρόβλεψη ότι «Σε περίπτωση τεκμηριωμένης αδυναμίας εύρεσης εργοθεραπευτή [σ.σ. προφανώς εκ παραδρομής αναφέρεται «εργοθεραπευτής» αντί του ορθού «λογοθεραπευτής»], δύναται να αντικαθίσταται από ειδικό παιδαγωγό», καθώς τούτο αντίκειται ευθέως στις κατά νόμο απαραίτητες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του/της λογοθεραπευτή/τριας.

Από την πλευρά του Υπουργείου διατυπώθηκε, η πρόθεση να προχωρήσει σε τροποποίηση της διάταξης που προβλέπει αντικατάσταση του λογοθεραπευτή με ειδικό παιδαγωγό. Αναφορικά δε με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό λογοθεραπευτών στα εν λόγω Κέντρα, το Υπουργείο επιφυλάχθηκε να το εξετάσει. Τέλος, δεν υπήρξε καμία πρόθεση και δέσμευση για την αφαίρεση της πρώιμης παρέμβασης από τις υπηρεσίες των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας. 

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, αλλά και την εύλογη απορία μας γιατί το Υπουργείο εξακολουθεί να αγνοεί τα επιστημονικά δεδομένα για την παροχή υπηρεσιών λογοθεραπείας και εμμένει σε θέσεις που συμβάλουν στην υποβάθμιση του έργου των λογοθεραπευτών/τριων και θέτουν σε κίνδυνο τη διαδικασία παρέμβασης και  αποκατάστασης σε πρόωρα και ιατρικά εκτεθειμένα βρέφη αλλά και στις οικογένειες τους.

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 12-06-2024 08:51

Θεραπευτικό κέντρο παιδιού στην κεντρική περιοχή της Παλλήνης αναζητά λογοθεραπευτή/τρια για συνεργασία τη νέα σχολική χρονιά από Σεπτέμβριο 2024. Προϋπόθεση να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και σχετική εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό. Η θέση αφορά απογευματινό ωράριο με ευελιξία στις μέρες και στη σχέση εργασίας είτε με ΙΚΑ είτε με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες/ες στον Πειραιά (Καστέλλα)

Ανάρτηση: 10-06-2024 14:00

Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού στον Πειραιά, για τη νέα σαιζόν 2024-2025, αναζητά έμπειρους συνεργάτες Λογοθεραπευτές μερικής απασχόλησης με εμπειρία στον αυτισμό ή/και τη σίτιση. Απαραίτητες προϋποθέσεις: Άδεια Aσκήσεως Eπαγγέλματος, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Πύργο Ηλείας

Ανάρτηση: 10-06-2024 12:30

Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ανακοινώνει την πρόσληση λογοθεραπεύτριας/η για νέο Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος στον Πύργο Ηλείας.
 

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Πετρούπολη

Ανάρτηση: 10-06-2024 10:07

Κέντρο Αναπτυξιακής Παρέμβασης που εδρεύει στην Πετρούπολη αναζητάει λογοθεραπευτη/τρια με τουλάχιστον 3ετη εμπειρία στις αναπτυξιακές διαταραχές και στον τραυλισμο για 3φορες την εβδομάδα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Νίκαια

Ανάρτηση: 10-06-2024 10:03

Ζητείται λογοθεραπεύτρια-της από κέντρο ειδικών θεραπειών στη Νίκαια για εργασία με παιδιατρικό πληθυσμό. Άριστες συνθήκες συνεργασίας, πλησίον μετρό Κορυδαλλού.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 06-06-2024 10:48

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια από θεραπευτικό κέντρο παιδιού στην Παλλήνη για σοβαρή και συστηματική συνεργασία από τον Σεπτέμβριο. Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών σε παιδιατρικό πληθυσμό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ