Νέα & Ανακοινώσεις

Συνάντηση ΣΕΛΛΕ με εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06-04-2023 14:30

Την Τρίτη 4 Απριλίου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Νομικός Σύμβουλος του ΣΕΛΛΕ πραγματοποίησαν συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με συνεργάτες της Υφυπουργού, κας Μιχαηλίδου, με αφορμή το έγγραφο του Συλλόγου αναφορικά με τη δημοσιευθείσα Υ.Α. 20745/2023 (ΦΕΚ Β΄/1390/9-3-2023), τροποποίηση της υπό στοιχεία Π4α/οικ. 4633/29.9.1993 υπουργικής απόφασης «Προδιαγραφές λειτουργίας κέντρων αποθεραπείας - αποκατάστασης για την παροχή ιατρικών και λοιπών φροντίδων καθώς και για τη διημέρευση των ατόμων που περιγράφονται στην παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 2072/1992» (Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ).

Από την πλευρά του Συλλόγου τονίστηκαν ξανά οι, τουλάχιστον, άστοχες προβλέψεις της εν λόγω Υ.Α., οι οποίες την καθιστούν όχι μόνο παράνομη, αλλά και επικίνδυνη. Στο πλαίσιο της συνάντησης μεταφέρθηκε η τεκμηριωμένη θέση του Συλλόγου, αλλά και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, ότι  τα Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας είναι ακατάλληλες δομές για την πρώιμη παρέμβαση. Επιπλέον, τονίσαμε ότι ακόμη πιο άστοχη και κυρίως παράνομη είναι η πρόβλεψη ότι «Σε περίπτωση τεκμηριωμένης αδυναμίας εύρεσης εργοθεραπευτή [σ.σ. προφανώς εκ παραδρομής αναφέρεται «εργοθεραπευτής» αντί του ορθού «λογοθεραπευτής»], δύναται να αντικαθίσταται από ειδικό παιδαγωγό», καθώς τούτο αντίκειται ευθέως στις κατά νόμο απαραίτητες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του/της λογοθεραπευτή/τριας.

Από την πλευρά του Υπουργείου διατυπώθηκε, η πρόθεση να προχωρήσει σε τροποποίηση της διάταξης που προβλέπει αντικατάσταση του λογοθεραπευτή με ειδικό παιδαγωγό. Αναφορικά δε με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό λογοθεραπευτών στα εν λόγω Κέντρα, το Υπουργείο επιφυλάχθηκε να το εξετάσει. Τέλος, δεν υπήρξε καμία πρόθεση και δέσμευση για την αφαίρεση της πρώιμης παρέμβασης από τις υπηρεσίες των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας. 

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, αλλά και την εύλογη απορία μας γιατί το Υπουργείο εξακολουθεί να αγνοεί τα επιστημονικά δεδομένα για την παροχή υπηρεσιών λογοθεραπείας και εμμένει σε θέσεις που συμβάλουν στην υποβάθμιση του έργου των λογοθεραπευτών/τριων και θέτουν σε κίνδυνο τη διαδικασία παρέμβασης και  αποκατάστασης σε πρόωρα και ιατρικά εκτεθειμένα βρέφη αλλά και στις οικογένειες τους.

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό

Ανάρτηση: 05-12-2023 13:44

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες από κέντρα ειδικών θεραπειών στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Κερατσίνι

Ανάρτηση: 04-12-2023 10:20

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια από Κεντρο Ειδικής Αγωγής στο Κερατσίνι, για άμεση συνεργασια δύο φορές την εβδομάδα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Καστοριά

Ανάρτηση: 30-11-2023 09:09

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Καστοριά αναζητά για άμεση συνεργασία λογοθεραπεύτρια/η.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Περιστέρι

Ανάρτηση: 29-11-2023 08:47

Απο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Περιστέρι (στάση μετρό Ανθούπολη) ζητείται λογοθεραπεύτρια/ης με μπλοκ παροχής υπηρεσιών για να ενταχθεί σε πολυμελή επιστημονική ομάδα. Αμοιβή αναλόγως προσόντων.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 28-11-2023 09:39

Ζητείται άμεσα λογοθεραπεύτρια για καθημερινή απασχόληση σε κέντρο στην Παλλήνη με διαμορφωμένο και πλήρες ωράριο. Απαιτείται εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης στη Νίκαια

Ανάρτηση: 22-11-2023 09:29

Κέντρο ειδικών θεραπειών στη Νίκαια αναζητά λογοθεραπευτή/τρια για συνεργασία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Σεμινάριο- Βιωματικό Εργαστήριο: "Το Παιχνίδι Αλλιώς: Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Autistic Play".

09/02/2024 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει Σεμινάριο- Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα:"Το Παιχνίδι Αλλιώς: Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Autistic Play". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 9-10 &11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την Μανωλία  Σφακιανάκη, Λογοθεραπευτρια- Playworker MA και επικεφαλής της ΟΕΕ Αυτισμού του ΣΕΛΛΕ. 

Βιωματικό εργαστήριο: "Πρώιμη Ανίχνευση Αυτισμού"

25/02/2024 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα: "Πρώιμη Ανίχνευση Αυτισμού". Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την Δρ Ελένη Καραντανά, Παιδίατρο-Αναπτυξιολόγο. 

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ