Νέα & Ανακοινώσεις

Συνάντηση ΣΕΛΛΕ με εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06-04-2023 14:30

Την Τρίτη 4 Απριλίου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Νομικός Σύμβουλος του ΣΕΛΛΕ πραγματοποίησαν συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με συνεργάτες της Υφυπουργού, κας Μιχαηλίδου, με αφορμή το έγγραφο του Συλλόγου αναφορικά με τη δημοσιευθείσα Υ.Α. 20745/2023 (ΦΕΚ Β΄/1390/9-3-2023), τροποποίηση της υπό στοιχεία Π4α/οικ. 4633/29.9.1993 υπουργικής απόφασης «Προδιαγραφές λειτουργίας κέντρων αποθεραπείας - αποκατάστασης για την παροχή ιατρικών και λοιπών φροντίδων καθώς και για τη διημέρευση των ατόμων που περιγράφονται στην παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 2072/1992» (Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ).

Από την πλευρά του Συλλόγου τονίστηκαν ξανά οι, τουλάχιστον, άστοχες προβλέψεις της εν λόγω Υ.Α., οι οποίες την καθιστούν όχι μόνο παράνομη, αλλά και επικίνδυνη. Στο πλαίσιο της συνάντησης μεταφέρθηκε η τεκμηριωμένη θέση του Συλλόγου, αλλά και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, ότι  τα Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας είναι ακατάλληλες δομές για την πρώιμη παρέμβαση. Επιπλέον, τονίσαμε ότι ακόμη πιο άστοχη και κυρίως παράνομη είναι η πρόβλεψη ότι «Σε περίπτωση τεκμηριωμένης αδυναμίας εύρεσης εργοθεραπευτή [σ.σ. προφανώς εκ παραδρομής αναφέρεται «εργοθεραπευτής» αντί του ορθού «λογοθεραπευτής»], δύναται να αντικαθίσταται από ειδικό παιδαγωγό», καθώς τούτο αντίκειται ευθέως στις κατά νόμο απαραίτητες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του/της λογοθεραπευτή/τριας.

Από την πλευρά του Υπουργείου διατυπώθηκε, η πρόθεση να προχωρήσει σε τροποποίηση της διάταξης που προβλέπει αντικατάσταση του λογοθεραπευτή με ειδικό παιδαγωγό. Αναφορικά δε με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό λογοθεραπευτών στα εν λόγω Κέντρα, το Υπουργείο επιφυλάχθηκε να το εξετάσει. Τέλος, δεν υπήρξε καμία πρόθεση και δέσμευση για την αφαίρεση της πρώιμης παρέμβασης από τις υπηρεσίες των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας. 

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, αλλά και την εύλογη απορία μας γιατί το Υπουργείο εξακολουθεί να αγνοεί τα επιστημονικά δεδομένα για την παροχή υπηρεσιών λογοθεραπείας και εμμένει σε θέσεις που συμβάλουν στην υποβάθμιση του έργου των λογοθεραπευτών/τριων και θέτουν σε κίνδυνο τη διαδικασία παρέμβασης και  αποκατάστασης σε πρόωρα και ιατρικά εκτεθειμένα βρέφη αλλά και στις οικογένειες τους.

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης

Ανάρτηση: 06-06-2023 14:35

Ζητείται Λογοθεραπευτής - τρια με 2 ετή εμπειρία για πλήρη απασχόληση σε Κέντρο Αγωγής & Εκπαίδευσης στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Περιστέρι

Ανάρτηση: 06-06-2023 09:57

Αναζητούμε λογοθεραπευτή με μπλοκ παροχής υπηρεσιών για συνεργασία από τον Σεπτέμβριο σε κέντρο ειδικών θεραπειών στο Περιστέρι. Παρέχονται εποπτείες, υποστήριξη σε συνεχιζόμενη εκπαίδευση.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Πειραιά

Ανάρτηση: 06-06-2023 09:54

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/ης με άδεια άσκησης επαγγέλματος και ΤΕΒΕ για εργασία σε κέντρο ειδικών θεραπειών στον Πειραιά. Ημέρες: Παρασκευή και Σάββατο.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια /ης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Ανάρτηση: 02-06-2023 10:10

Ζητείται λογοθεραπευτής- τρια με τουλάχιστον 2 χρόνια προϋπηρεσία  για συνεργασία με κέντρο λογοθεραπείας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 01-06-2023 15:37

Ζητείται Λογοθεραπευτης-τρια για 5ημερη συνεργασία με θεραπευτήριο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Έναρξη συνεργασιας Σεπτεμβριος 2023.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Λιβαδειά

Ανάρτηση: 01-06-2023 11:55

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/ης από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στη Λιβαδειά, για 2 φορές τουλάχιστον την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Webinar: "Αναγνωστική Κατανόηση και Προφορικός Λόγος"

11/06/2023 - webinar

ΣΕΛΛΕ & Επιστημονική Επιτροπή

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει webinar, με θέμα "Αναγνωστική Κατανόηση και Προφορικός Λόγος", την Κυριακή 11 Ιουνίου, 11:00 - 12:30, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ, με εισηγήτρια  την κυρία Καλλιόπη Οικονόμου.

Webinar: "Η Νευροψυχολογική Αξιολόγηση των Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων"

17/06/2023 - webinar

ΣΕΛΛΕ & Επιστημονική Επιτροπή

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει webinar, με θέμα: «Η Νευροψυχολογική Αξιολόγηση των Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων», το Σάββατο 17 Ιουνίου, 10:00 - 11:30, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ.
 

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ