Νέα & Ανακοινώσεις

Έγγραφο ΣΕΛΛΕ προς το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15-02-2023 15:41

ΑΘΗΝΑ: 15/02/2023
ΑΡ. ΠΡ.: 65


ΠΡΟΣ:
κ. Αθανάσιο Πλεύρη, Υπουργός Υγείας
κα Ασημίνα Γκάγκα, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας
κα Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας

 

Θέμα: Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Κύριοι

Ο ΣΕΛΛΕ αποτελεί τον πολυπληθέστερο και αντιπροσωπευτικό σύλλογο λογοθεραπευτών στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας περισσότερα από 1500 μέλη σε όλη την Επικράτεια.
 

Προσφάτως λάβαμε γνώση μέσω σχετικών ανακοινώσεων των συλλογικών φορέων εκπροσώπησής τους, αλλά και πληθώρας δημοσιευμάτων, της απόφασής σας για χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του Υπουργείου σας και των εποπτευόμενων από εσάς φορέων για πληθώρα ειδικοτήτων, όπως φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φαρμακοποιούς, βοηθούς φαρμακοποιούς, οδοντοτεχνίτες.

 

Μετά μεγίστης έκπληξης, αλλά και λύπης μας, διαπιστώσαμε ότι από την χορήγηση του ως άνω επιδόματος για πρώτη φορά σε ειδικότητες όπως οι προαναφερόμενες (που περιλαμβάνονται στην Γ΄ Κατηγορία) αποκλείονται οι λογοθεραπευτές.

 

Δεν μπορούμε παρά να σας τονίσουμε ότι μία τέτοια παράβλεψη είναι προφανώς αντίθετη προς την αρχή της ίσης μεταχείρισης και καταφανώς αντίθετη με κάθε έννοια δικαιοσύνης. Προκαλεί, μάλιστα, την εύλογη αγανάκτηση χιλιάδων συναδέλφων μας λογοθεραπευτών που καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία και τις εποπτευόμενες από το Υπουργείο σας δομές υγείας.

 

Σε καμία περίπτωση, μάλιστα, δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κανείς ότι ο αποκλεισμός αυτός δικαιολογείται από το καθηκοντολόγιό μας, όταν με βάση αυτό οι λογοθεραπευτές παρεμβαίνουμε ενεργά για την αποκατάσταση των νοσηλευομένων, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τους τελευταίους, όπως ακριβώς οι φυσικοθεραπευτές ή οι εργοθεραπευτές για παράδειγμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Η στάση σας σε αυτό το ζήτημα είναι ακατανόητη και παντελώς αδικαιολόγητη. Θέλουμε, δε, να πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία απλή αθέλητη παράβλεψη από πλευράς σας και όχι μία ηθελημένη εις βάρος μας διάκριση.

 

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε όπως τροποποιήσετε την σχετική Υπουργική Απόφαση ή λάβετε κάθε απαιτούμενη ενέργεια εις τρόπον ώστε να λάβουν επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από 1/1/2023 (εντασσόμενοι στη Γ΄ Κατηγορία) και οι λογοθεραπευτές που υπηρετούν σε Νοσοκομεία και εποπτευόμενες από το Υπουργείο σας δομές υγείας.

 

Σε αντίθετη περίπτωση θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την συντέλεση μίας κατάφορης αδικίας εις βάρος μας, απέναντι στην οποία θα αντιταχθούμε με κάθε τρόπο.

 

Αναμένοντας την άμεση ανταπόκρισή σας.

           

Με τιμή,

Για τον ΣΕΛΛΕ

 

 

Η Πρόεδρος                                                                                                     Η Γ. Γραμματέας

Βελιοπούλου Φανή                                                                                            Γάτα Ευαγγελία

 

Μπορείτε να κάνετε λήψη του εγγράφου σε pdf αρχείο πατώντας ΕΔΩ

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό

Ανάρτηση: 05-12-2023 13:44

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες από κέντρα ειδικών θεραπειών στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Κερατσίνι

Ανάρτηση: 04-12-2023 10:20

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια από Κεντρο Ειδικής Αγωγής στο Κερατσίνι, για άμεση συνεργασια δύο φορές την εβδομάδα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Καστοριά

Ανάρτηση: 30-11-2023 09:09

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Καστοριά αναζητά για άμεση συνεργασία λογοθεραπεύτρια/η.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Περιστέρι

Ανάρτηση: 29-11-2023 08:47

Απο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Περιστέρι (στάση μετρό Ανθούπολη) ζητείται λογοθεραπεύτρια/ης με μπλοκ παροχής υπηρεσιών για να ενταχθεί σε πολυμελή επιστημονική ομάδα. Αμοιβή αναλόγως προσόντων.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 28-11-2023 09:39

Ζητείται άμεσα λογοθεραπεύτρια για καθημερινή απασχόληση σε κέντρο στην Παλλήνη με διαμορφωμένο και πλήρες ωράριο. Απαιτείται εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης στη Νίκαια

Ανάρτηση: 22-11-2023 09:29

Κέντρο ειδικών θεραπειών στη Νίκαια αναζητά λογοθεραπευτή/τρια για συνεργασία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Σεμινάριο- Βιωματικό Εργαστήριο: "Το Παιχνίδι Αλλιώς: Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Autistic Play".

09/02/2024 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει Σεμινάριο- Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα:"Το Παιχνίδι Αλλιώς: Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Autistic Play". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 9-10 &11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την Μανωλία  Σφακιανάκη, Λογοθεραπευτρια- Playworker MA και επικεφαλής της ΟΕΕ Αυτισμού του ΣΕΛΛΕ. 

Βιωματικό εργαστήριο: "Πρώιμη Ανίχνευση Αυτισμού"

25/02/2024 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα: "Πρώιμη Ανίχνευση Αυτισμού". Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την Δρ Ελένη Καραντανά, Παιδίατρο-Αναπτυξιολόγο. 

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ