Νέα & Ανακοινώσεις

Έγγραφο ΣΕΛΛΕ προς το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15-02-2023 15:41

ΑΘΗΝΑ: 15/02/2023
ΑΡ. ΠΡ.: 65


ΠΡΟΣ:
κ. Αθανάσιο Πλεύρη, Υπουργός Υγείας
κα Ασημίνα Γκάγκα, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας
κα Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας

 

Θέμα: Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Κύριοι

Ο ΣΕΛΛΕ αποτελεί τον πολυπληθέστερο και αντιπροσωπευτικό σύλλογο λογοθεραπευτών στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας περισσότερα από 1500 μέλη σε όλη την Επικράτεια.
 

Προσφάτως λάβαμε γνώση μέσω σχετικών ανακοινώσεων των συλλογικών φορέων εκπροσώπησής τους, αλλά και πληθώρας δημοσιευμάτων, της απόφασής σας για χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του Υπουργείου σας και των εποπτευόμενων από εσάς φορέων για πληθώρα ειδικοτήτων, όπως φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φαρμακοποιούς, βοηθούς φαρμακοποιούς, οδοντοτεχνίτες.

 

Μετά μεγίστης έκπληξης, αλλά και λύπης μας, διαπιστώσαμε ότι από την χορήγηση του ως άνω επιδόματος για πρώτη φορά σε ειδικότητες όπως οι προαναφερόμενες (που περιλαμβάνονται στην Γ΄ Κατηγορία) αποκλείονται οι λογοθεραπευτές.

 

Δεν μπορούμε παρά να σας τονίσουμε ότι μία τέτοια παράβλεψη είναι προφανώς αντίθετη προς την αρχή της ίσης μεταχείρισης και καταφανώς αντίθετη με κάθε έννοια δικαιοσύνης. Προκαλεί, μάλιστα, την εύλογη αγανάκτηση χιλιάδων συναδέλφων μας λογοθεραπευτών που καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία και τις εποπτευόμενες από το Υπουργείο σας δομές υγείας.

 

Σε καμία περίπτωση, μάλιστα, δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κανείς ότι ο αποκλεισμός αυτός δικαιολογείται από το καθηκοντολόγιό μας, όταν με βάση αυτό οι λογοθεραπευτές παρεμβαίνουμε ενεργά για την αποκατάσταση των νοσηλευομένων, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τους τελευταίους, όπως ακριβώς οι φυσικοθεραπευτές ή οι εργοθεραπευτές για παράδειγμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Η στάση σας σε αυτό το ζήτημα είναι ακατανόητη και παντελώς αδικαιολόγητη. Θέλουμε, δε, να πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία απλή αθέλητη παράβλεψη από πλευράς σας και όχι μία ηθελημένη εις βάρος μας διάκριση.

 

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε όπως τροποποιήσετε την σχετική Υπουργική Απόφαση ή λάβετε κάθε απαιτούμενη ενέργεια εις τρόπον ώστε να λάβουν επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από 1/1/2023 (εντασσόμενοι στη Γ΄ Κατηγορία) και οι λογοθεραπευτές που υπηρετούν σε Νοσοκομεία και εποπτευόμενες από το Υπουργείο σας δομές υγείας.

 

Σε αντίθετη περίπτωση θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την συντέλεση μίας κατάφορης αδικίας εις βάρος μας, απέναντι στην οποία θα αντιταχθούμε με κάθε τρόπο.

 

Αναμένοντας την άμεση ανταπόκρισή σας.

           

Με τιμή,

Για τον ΣΕΛΛΕ

 

 

Η Πρόεδρος                                                                                                     Η Γ. Γραμματέας

Βελιοπούλου Φανή                                                                                            Γάτα Ευαγγελία

 

Μπορείτε να κάνετε λήψη του εγγράφου σε pdf αρχείο πατώντας ΕΔΩ

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης

Ανάρτηση: 06-06-2023 14:35

Ζητείται Λογοθεραπευτής - τρια με 2 ετή εμπειρία για πλήρη απασχόληση σε Κέντρο Αγωγής & Εκπαίδευσης στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Περιστέρι

Ανάρτηση: 06-06-2023 09:57

Αναζητούμε λογοθεραπευτή με μπλοκ παροχής υπηρεσιών για συνεργασία από τον Σεπτέμβριο σε κέντρο ειδικών θεραπειών στο Περιστέρι. Παρέχονται εποπτείες, υποστήριξη σε συνεχιζόμενη εκπαίδευση.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Πειραιά

Ανάρτηση: 06-06-2023 09:54

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/ης με άδεια άσκησης επαγγέλματος και ΤΕΒΕ για εργασία σε κέντρο ειδικών θεραπειών στον Πειραιά. Ημέρες: Παρασκευή και Σάββατο.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια /ης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Ανάρτηση: 02-06-2023 10:10

Ζητείται λογοθεραπευτής- τρια με τουλάχιστον 2 χρόνια προϋπηρεσία  για συνεργασία με κέντρο λογοθεραπείας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 01-06-2023 15:37

Ζητείται Λογοθεραπευτης-τρια για 5ημερη συνεργασία με θεραπευτήριο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Έναρξη συνεργασιας Σεπτεμβριος 2023.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Λιβαδειά

Ανάρτηση: 01-06-2023 11:55

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/ης από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στη Λιβαδειά, για 2 φορές τουλάχιστον την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Webinar: "Αναγνωστική Κατανόηση και Προφορικός Λόγος"

11/06/2023 - webinar

ΣΕΛΛΕ & Επιστημονική Επιτροπή

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει webinar, με θέμα "Αναγνωστική Κατανόηση και Προφορικός Λόγος", την Κυριακή 11 Ιουνίου, 11:00 - 12:30, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ, με εισηγήτρια  την κυρία Καλλιόπη Οικονόμου.

Webinar: "Η Νευροψυχολογική Αξιολόγηση των Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων"

17/06/2023 - webinar

ΣΕΛΛΕ & Επιστημονική Επιτροπή

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει webinar, με θέμα: «Η Νευροψυχολογική Αξιολόγηση των Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων», το Σάββατο 17 Ιουνίου, 10:00 - 11:30, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ.
 

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ