Νέα & Ανακοινώσεις

Έγγραφο ΣΕΛΛΕ προς το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15-02-2023 15:41

ΑΘΗΝΑ: 15/02/2023
ΑΡ. ΠΡ.: 65


ΠΡΟΣ:
κ. Αθανάσιο Πλεύρη, Υπουργός Υγείας
κα Ασημίνα Γκάγκα, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας
κα Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας

 

Θέμα: Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Κύριοι

Ο ΣΕΛΛΕ αποτελεί τον πολυπληθέστερο και αντιπροσωπευτικό σύλλογο λογοθεραπευτών στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας περισσότερα από 1500 μέλη σε όλη την Επικράτεια.
 

Προσφάτως λάβαμε γνώση μέσω σχετικών ανακοινώσεων των συλλογικών φορέων εκπροσώπησής τους, αλλά και πληθώρας δημοσιευμάτων, της απόφασής σας για χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του Υπουργείου σας και των εποπτευόμενων από εσάς φορέων για πληθώρα ειδικοτήτων, όπως φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φαρμακοποιούς, βοηθούς φαρμακοποιούς, οδοντοτεχνίτες.

 

Μετά μεγίστης έκπληξης, αλλά και λύπης μας, διαπιστώσαμε ότι από την χορήγηση του ως άνω επιδόματος για πρώτη φορά σε ειδικότητες όπως οι προαναφερόμενες (που περιλαμβάνονται στην Γ΄ Κατηγορία) αποκλείονται οι λογοθεραπευτές.

 

Δεν μπορούμε παρά να σας τονίσουμε ότι μία τέτοια παράβλεψη είναι προφανώς αντίθετη προς την αρχή της ίσης μεταχείρισης και καταφανώς αντίθετη με κάθε έννοια δικαιοσύνης. Προκαλεί, μάλιστα, την εύλογη αγανάκτηση χιλιάδων συναδέλφων μας λογοθεραπευτών που καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία και τις εποπτευόμενες από το Υπουργείο σας δομές υγείας.

 

Σε καμία περίπτωση, μάλιστα, δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κανείς ότι ο αποκλεισμός αυτός δικαιολογείται από το καθηκοντολόγιό μας, όταν με βάση αυτό οι λογοθεραπευτές παρεμβαίνουμε ενεργά για την αποκατάσταση των νοσηλευομένων, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τους τελευταίους, όπως ακριβώς οι φυσικοθεραπευτές ή οι εργοθεραπευτές για παράδειγμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Η στάση σας σε αυτό το ζήτημα είναι ακατανόητη και παντελώς αδικαιολόγητη. Θέλουμε, δε, να πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία απλή αθέλητη παράβλεψη από πλευράς σας και όχι μία ηθελημένη εις βάρος μας διάκριση.

 

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε όπως τροποποιήσετε την σχετική Υπουργική Απόφαση ή λάβετε κάθε απαιτούμενη ενέργεια εις τρόπον ώστε να λάβουν επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από 1/1/2023 (εντασσόμενοι στη Γ΄ Κατηγορία) και οι λογοθεραπευτές που υπηρετούν σε Νοσοκομεία και εποπτευόμενες από το Υπουργείο σας δομές υγείας.

 

Σε αντίθετη περίπτωση θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την συντέλεση μίας κατάφορης αδικίας εις βάρος μας, απέναντι στην οποία θα αντιταχθούμε με κάθε τρόπο.

 

Αναμένοντας την άμεση ανταπόκρισή σας.

           

Με τιμή,

Για τον ΣΕΛΛΕ

 

 

Η Πρόεδρος                                                                                                     Η Γ. Γραμματέας

Βελιοπούλου Φανή                                                                                            Γάτα Ευαγγελία

 

Μπορείτε να κάνετε λήψη του εγγράφου σε pdf αρχείο πατώντας ΕΔΩ

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Καλαμάτα

Ανάρτηση: 21-03-2023 14:01

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Καλαμάτα αναζητά άμεσα λογοθεραπευτή/τρια για συνεργασία. Απαραίτητα προσόντα: άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Υπάρχει δυνατότητα ασφάλισης ΙΚΑ και συνεργασία με μπλοκάκι.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης στον Χολαργό

Ανάρτηση: 17-03-2023 11:14

Ζητείται για άμεση πρόσληψη Λογοθεραπευτής/τρια για διήμερη απογευματινή απασχόληση (Τρίτη και Πέμπτη) σε κέντρο ειδικών θεραπειών στον Χολαργό για παιδιά προσχολικής ηλικίας έως έξι ετών, με ήπιες αναπτυξιακές δυσκολίες.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Άλιμο

Ανάρτηση: 13-03-2023 10:18

Ψυχοπαιδαγωγικο κέντρο στον Άλιμο, αναζητά ΛΟΓΟΘΕΤΑΠΕΥΤΡΙΑ/-Η για άμεση συνεργασία. 
Απαιτείται: άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Ρέθυμνο

Ανάρτηση: 10-03-2023 12:20

Ζητείται από πολυδύναμο κέντρο ειδικής αγωγής στο Ρέθυμνο λογοθεραπεύτρια/ης για πλήρη ή μερική απασχόληση.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 03-03-2023 13:30

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Ανατολική Θεσσαλονίκη αναζητά άμεσα λογοθεραπευτή/τρια για συνεργασία. Απαραίτητα προσόντα: άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Θα προτιμηθούν θεραπευτές με εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στη Νίκαια

Ανάρτηση: 02-03-2023 15:54

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια για 2 μέρες την εβδομάδα από κέντρο ειδικών θεραπειών στη Νίκαια. Απαραίτητη προϋπόθεση το δελτίο παροχής υπηρεσιών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Δια ζώσης σεμινάριο: “Ανάλυση Δειγμάτων Παιδικού Λόγου, με Έμφαση στο Αφήγημα”

02/04/2023 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & Επιστημονική Επιτροπή

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει  δια ζώσης σεμινάριο με τίτλο: Ανάλυση δειγμάτων παιδικού λόγου, με έμφαση στο αφήγημα.  To σεμινάριο  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου, (Κάνιγγος 10, 4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια  την  Δρ Έλενα Θεοδώρου .

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ