Νέα & Ανακοινώσεις

ΔΤ Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής - 30/04/2020

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30-04-2020 15:31

Αθήνα, 30/04/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεσα μέτρα στήριξης ζητούν οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής


Τη στήριξη του ευαίσθητου κλάδου της Ειδικής Αγωγής ζητούν από την κυβέρνηση οι ιδιώτες θεραπευτές. Με αφορμή τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας οι θεραπευτές επισημαίνουν πως ο κλάδος έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα και αρκετοί επιστήμονες αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο επαγγελματικής επιβίωσης.

Μετά το «ναυάγιο» των προγραμμάτων τηλε-κατάρτισης οι θεραπευτές ζητούν την άμεση καταβολή της αποζημίωσης που προβλέπεται για τους επιστήμονες και την εξίσωσή της με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες που έλαβαν για το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 800 ευρώ. «Εγκαίρως είχαμε επισημάνει την κατάφωρη αδικία της απόδοσης 600 ευρώ στους επιστήμονες σε αντίθεση με τα 800 ευρώ που λαμβάνουν οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι. Παράλληλα και επειδή ο Μάιος είναι ένα κρίσιμος μήνας για όλους μας ζητούμε την παράταση των υπολοίπων μέτρων στήριξης αλλά και την επέκτασή τους», επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Φιλιώ Βλάχου. Κατ' ουσίαν οι θεραπευτές που παρέχουν υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης κ.α., ζητούν την επέκταση των ευνοϊκών μέτρων που ισχύουν για τους εργαζόμενους (πχ. μείωση ενοικίου πρώτης κατοικίας και φοιτητικού ενοικίου) προκειμένου να συμπεριλάβουν και τους επιστήμονες.

«Ποτέ μέχρι σήμερα δεν ζητήσαμε τη στήριξη του κράτους όμως, η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη και πολύ δύσκολα θα επιβιώσουμε σε περίπτωση που δεν υπάρξει ένα πλέγμα μέτρων που θα περιλαμβάνει την επέκταση των φοροελαφρύνσεων και τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και επιδότηση της εργασίας προκειμένου να διατηρηθεί το προσωπικό που εργάζεται στα θεραπευτήρια. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τους πως τους θερινούς μήνες πάντοτε τα γραφεία μας υπολειτουργούν και πολύ δύσκολα κάποιος επαγγελματίας θα μπορούσε να αντέξει τόσους μήνες χωρίς εισόδημα», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Κώστας Ρόγκας.

Oι θεραπευτές τονίζουν πως ακόμα κι αν τα γραφεία τους δεν ήταν κλειστά με κρατική απόφαση στη διάρκεια της καραντίνας, de facto τα περισσότερα είχαν κλείσει με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Πλέον σε αυτή τη νέα φάση που εισέρχεται η χώρα από τις 4 Μαΐου ζητούν σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τη λειτουργία των θεραπευτηρίων, καθώς σε αυτά προσέρχεται μια από τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που είναι τα παιδιά που χρήζουν θεραπειών ειδικής αγωγής και οι γονείς τους. «Το κράτος θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής προστατευτικών μέσων στα θεραπευτήρια προκειμένου οι συνεδρίες να γίνονται με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η πλειοψηφία των περιστατικών που βλέπουμε καθημερινά έχουν δυσκολία να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τα μέτρα προστασίας. Είναι συνεπώς πολύ πιο δύσκολη η λήψη των μέτρων. Παράλληλα, κάθε παιδί προσέρχεται για θεραπεία αρκετές φορές την εβδομάδα, αντίθετα με τις επισκέψεις σε γιατρούς που μπορεί να πραγματοποιούνται σε αραιά χρονικά διαστήματα ή μονάχα μια φορά», αναφέρει η εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής Φιλιώ Βλάχου.

Σε κάθε περίπτωση οι ιδιώτες θεραπευτές παραμένουν στο πλευρό των παιδιών που χρήζουν ειδικής παρέμβασης και των οικογενειών τους και δεν θα σταματήσουν να υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Κάντε λήψη του ΔΤ σε pdf αρχείο εδώ

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Γέρακα Αττικής

Ανάρτηση: 24-07-2026 12:12

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/ης για συνεργασία με Κέντρο Ειδικών Θεραπείων στον Γέρακα Αττικής. Απασχόληση από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο 2026 (προσωρινή αντικατάσταση συναδέλφου), για 3 ημέρες την εβδομάδα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στα Νότια Προάστια Αττικής

Ανάρτηση: 22-07-2026 10:45

Zητείται λογοθεραπευτής-τρια για Κέντρο Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας ενηλίκων στα νότια προάστια για πρωινή απασχόληση.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Καρλόβασι Σάμου

Ανάρτηση: 21-07-2026 12:46

Ο Σύλλογος "Μέλισσα" αναζητεί λογοθεραπευτή/τρια στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ Καρλοβάσου στο νησί της Σάμου, για 8ωρη απασχόληση, Δευτέρα με Παρασκευή.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Καλλιθέα Αττικής

Ανάρτηση: 21-07-2026 09:52

Η Πανελλήνια Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού & Ενηλίκου (Π.Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) αναζητά Λογοθεραπευτή/τρια για απογευματινή εργασία από τον Σεπτέμβριο 2026, με δυνατότητα πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Απαραίτητα προσόντα: • Πτυχίο Λογοθεραπείας και άδεια άσκησης επαγγέλματος. • Τουλάχιστον ένα (1) έτος κλινικής εμπειρίας με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 17-07-2026 12:07

Αναζητούμε Λογοθεραπευτή/Λογοθεραπεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για συνεργασία από τον Σεπτέμβριο σε οργανωμένο και υποστηρικτικό θεραπευτικό κέντρο παιδιού στην Παλλήνη. Ευελιξία στις μέρες απασχόλησης από Δευτέρα-Πέμπτη.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια /ης στο Λουτράκι Κορινθίας

Ανάρτηση: 16-07-2026 09:53

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Λουτράκι Κορινθίας, για πλήρη ή μερική απασχόληση, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, για συνεργασία από τον Σεπτέμβριο του 2026. Παρέχεται υποστηρικτικό περιβάλλον, συνεχής εκπαίδευση & εποπτεία. Προοπτική μακροχρόνιας συνεργασίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ