Νέα & Ανακοινώσεις

ΔΤ Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής - 30/04/2020

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30-04-2020 15:31

Αθήνα, 30/04/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεσα μέτρα στήριξης ζητούν οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής


Τη στήριξη του ευαίσθητου κλάδου της Ειδικής Αγωγής ζητούν από την κυβέρνηση οι ιδιώτες θεραπευτές. Με αφορμή τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας οι θεραπευτές επισημαίνουν πως ο κλάδος έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα και αρκετοί επιστήμονες αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο επαγγελματικής επιβίωσης.

Μετά το «ναυάγιο» των προγραμμάτων τηλε-κατάρτισης οι θεραπευτές ζητούν την άμεση καταβολή της αποζημίωσης που προβλέπεται για τους επιστήμονες και την εξίσωσή της με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες που έλαβαν για το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 800 ευρώ. «Εγκαίρως είχαμε επισημάνει την κατάφωρη αδικία της απόδοσης 600 ευρώ στους επιστήμονες σε αντίθεση με τα 800 ευρώ που λαμβάνουν οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι. Παράλληλα και επειδή ο Μάιος είναι ένα κρίσιμος μήνας για όλους μας ζητούμε την παράταση των υπολοίπων μέτρων στήριξης αλλά και την επέκτασή τους», επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Φιλιώ Βλάχου. Κατ' ουσίαν οι θεραπευτές που παρέχουν υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης κ.α., ζητούν την επέκταση των ευνοϊκών μέτρων που ισχύουν για τους εργαζόμενους (πχ. μείωση ενοικίου πρώτης κατοικίας και φοιτητικού ενοικίου) προκειμένου να συμπεριλάβουν και τους επιστήμονες.

«Ποτέ μέχρι σήμερα δεν ζητήσαμε τη στήριξη του κράτους όμως, η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη και πολύ δύσκολα θα επιβιώσουμε σε περίπτωση που δεν υπάρξει ένα πλέγμα μέτρων που θα περιλαμβάνει την επέκταση των φοροελαφρύνσεων και τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και επιδότηση της εργασίας προκειμένου να διατηρηθεί το προσωπικό που εργάζεται στα θεραπευτήρια. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τους πως τους θερινούς μήνες πάντοτε τα γραφεία μας υπολειτουργούν και πολύ δύσκολα κάποιος επαγγελματίας θα μπορούσε να αντέξει τόσους μήνες χωρίς εισόδημα», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Κώστας Ρόγκας.

Oι θεραπευτές τονίζουν πως ακόμα κι αν τα γραφεία τους δεν ήταν κλειστά με κρατική απόφαση στη διάρκεια της καραντίνας, de facto τα περισσότερα είχαν κλείσει με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Πλέον σε αυτή τη νέα φάση που εισέρχεται η χώρα από τις 4 Μαΐου ζητούν σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τη λειτουργία των θεραπευτηρίων, καθώς σε αυτά προσέρχεται μια από τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που είναι τα παιδιά που χρήζουν θεραπειών ειδικής αγωγής και οι γονείς τους. «Το κράτος θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής προστατευτικών μέσων στα θεραπευτήρια προκειμένου οι συνεδρίες να γίνονται με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η πλειοψηφία των περιστατικών που βλέπουμε καθημερινά έχουν δυσκολία να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τα μέτρα προστασίας. Είναι συνεπώς πολύ πιο δύσκολη η λήψη των μέτρων. Παράλληλα, κάθε παιδί προσέρχεται για θεραπεία αρκετές φορές την εβδομάδα, αντίθετα με τις επισκέψεις σε γιατρούς που μπορεί να πραγματοποιούνται σε αραιά χρονικά διαστήματα ή μονάχα μια φορά», αναφέρει η εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής Φιλιώ Βλάχου.

Σε κάθε περίπτωση οι ιδιώτες θεραπευτές παραμένουν στο πλευρό των παιδιών που χρήζουν ειδικής παρέμβασης και των οικογενειών τους και δεν θα σταματήσουν να υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Κάντε λήψη του ΔΤ σε pdf αρχείο εδώ

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Κορωπί

Ανάρτηση: 01-12-2022 15:10

Ζητείται λογοθεραπεύτρια από κέντρο ειδικών θεραπειών στο Κορωπί για συνεργασία 2 ή 3 ημέρες. Απαιτείται τουλάχιστον προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία 2-3 ετών πάνω σε παιδικό πληθυσμό με αναπτυξιακές διαταραχές.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στου Ζωγράφου

Ανάρτηση: 01-12-2022 13:30

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια απο κέντρο ειδικών θεραπειών στου Ζωγράφου για 2 φορες την εβδομάδα. Απαραίτητο το μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στα Γιαννιτσά

Ανάρτηση: 01-12-2022 13:28

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/λογοθεραπευτής για άμεση πρόσληψη πλήρους απασχόλησης σε Κέντρα Ψυχολογικής και Ψυχοπαιδαγωγικής Υποστήριξης στα Γιαννιτσά.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Κερατσίνι

Ανάρτηση: 26-11-2022 19:13

Ζητείται λογοθεραπεύτρια, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και μπλοκ παροχής υπηρεσιών, από κέντρο ειδικής αγωγής, στην περιοχή του Κερατσινίου (ημέρες: Πέμπτη και Σάββατο).

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Πετρούπολη

Ανάρτηση: 26-11-2022 19:04

Γραφείο ειδικών θεραπειών στην Πετρούπολη αναζητεί λογοθεραπευτή/ τρία για συνεργασία.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 04-11-2022 15:18

Ζητείται ένας/μία Λογοθεραπευτής/τρια για άμεση πρόσληψη με πλήρη απασχόληση σε Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη Θεσσαλονίκη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ