Νέα & Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής - 07/04/2020

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07-04-2020 13:50

Κατάφωρη αδικία σε βάρος των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής

 

Αλαλούμ έχει προκληθεί για τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης του κλάδου τους, υποστηρίζουν οι ιδιώτες θεραπευτές Ειδικής Αγωγής. Τελικώς, αν και αρχικά οι θεραπευτές είχαν ενταχθεί σε όσους επρόκειτο να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, εντάσσονται στο πρόγραμμα επιταγών τηλε-κατάρτισης των 600 ευρώ. Αρχικά λοιπόν, είχαν ενταχθεί στους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους στη συνέχεια όμως, αιφνιδιαστικά εξαιρέθηκαν από τη δυνατότητα είσπραξης της αποζημιώσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

 

«Μας αντιμετωπίζουν με κατάφωρα άδικο τρόπο εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες και ενώ ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ θα το λάβουν όλοι. Οι περισσότεροι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν μείζον ζήτημα επαγγελματικής επιβίωσης. Η λειτουργία των γραφείων μας δεν έχει ανασταλεί από το κράτος. Ωστόσο, οι θεραπείες έχουν de facto διακοπεί εξαιτίας των περιορισμών για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Κι όλα αυτά την ώρα που το σύνολο των δομών της χώρας που αφορούν παιδιά έχουν κλείσει με κρατική απόφαση. Αυτά τα είχαμε επισημάνει εγκαίρως στα αρμόδια υπουργεία. Όμως, η κραυγή αγωνίας μας δεν εισακούστηκε», αναφέρει η εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Φιλιώ Βλάχου.  

 

Παρ' όλα αυτά και σύμφωνα με τις εκδοθείσες ΠΝΠ οι ΚΑΔ των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής παραμένουν στους πληττόμενους, κάτι που σημαίνει πως ισχύει για τους θεραπευτές η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και η έκπτωση 25% σε περίπτωση εμπρόθεσμης καταβολής τους. Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις οι θεραπευτές είναι δικαιούχοι της μείωσης κατά 40% του ενοικίου επαγγελματικής στέγης για τον μήνα Απρίλιο.

 

«Η κυβέρνηση δηλώνει πως τον Μάιο θα λάβουν όλοι την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, εάν αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε συνεχιστεί. Ελπίζουμε αυτήν την φορά οι ιθύνοντες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Ο ευαίσθητος κλάδος της Ειδικής Αγωγής έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα», αναφέρει  ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής Κώστας Ρόγκας.

 

Σε καμία περίπτωση πάντως, αυτού του είδους οι επιταγές τηλε-κατάρτισης δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τον κλάδο των θεραπευτών που έχει πληγεί καίρια από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και έχει περιέλθει σε δυσχερέστατη θέση.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

Κάντε λήψη του ΔΤ σε pdf εδώ

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Κορωπί

Ανάρτηση: 01-12-2022 15:10

Ζητείται λογοθεραπεύτρια από κέντρο ειδικών θεραπειών στο Κορωπί για συνεργασία 2 ή 3 ημέρες. Απαιτείται τουλάχιστον προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία 2-3 ετών πάνω σε παιδικό πληθυσμό με αναπτυξιακές διαταραχές.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στου Ζωγράφου

Ανάρτηση: 01-12-2022 13:30

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια απο κέντρο ειδικών θεραπειών στου Ζωγράφου για 2 φορες την εβδομάδα. Απαραίτητο το μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στα Γιαννιτσά

Ανάρτηση: 01-12-2022 13:28

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/λογοθεραπευτής για άμεση πρόσληψη πλήρους απασχόλησης σε Κέντρα Ψυχολογικής και Ψυχοπαιδαγωγικής Υποστήριξης στα Γιαννιτσά.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Κερατσίνι

Ανάρτηση: 26-11-2022 19:13

Ζητείται λογοθεραπεύτρια, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και μπλοκ παροχής υπηρεσιών, από κέντρο ειδικής αγωγής, στην περιοχή του Κερατσινίου (ημέρες: Πέμπτη και Σάββατο).

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Πετρούπολη

Ανάρτηση: 26-11-2022 19:04

Γραφείο ειδικών θεραπειών στην Πετρούπολη αναζητεί λογοθεραπευτή/ τρία για συνεργασία.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 04-11-2022 15:18

Ζητείται ένας/μία Λογοθεραπευτής/τρια για άμεση πρόσληψη με πλήρη απασχόληση σε Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη Θεσσαλονίκη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ