Νέα & Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής - 07/04/2020

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07-04-2020 13:50

Κατάφωρη αδικία σε βάρος των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής

 

Αλαλούμ έχει προκληθεί για τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης του κλάδου τους, υποστηρίζουν οι ιδιώτες θεραπευτές Ειδικής Αγωγής. Τελικώς, αν και αρχικά οι θεραπευτές είχαν ενταχθεί σε όσους επρόκειτο να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, εντάσσονται στο πρόγραμμα επιταγών τηλε-κατάρτισης των 600 ευρώ. Αρχικά λοιπόν, είχαν ενταχθεί στους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους στη συνέχεια όμως, αιφνιδιαστικά εξαιρέθηκαν από τη δυνατότητα είσπραξης της αποζημιώσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

 

«Μας αντιμετωπίζουν με κατάφωρα άδικο τρόπο εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες και ενώ ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ θα το λάβουν όλοι. Οι περισσότεροι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν μείζον ζήτημα επαγγελματικής επιβίωσης. Η λειτουργία των γραφείων μας δεν έχει ανασταλεί από το κράτος. Ωστόσο, οι θεραπείες έχουν de facto διακοπεί εξαιτίας των περιορισμών για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Κι όλα αυτά την ώρα που το σύνολο των δομών της χώρας που αφορούν παιδιά έχουν κλείσει με κρατική απόφαση. Αυτά τα είχαμε επισημάνει εγκαίρως στα αρμόδια υπουργεία. Όμως, η κραυγή αγωνίας μας δεν εισακούστηκε», αναφέρει η εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Φιλιώ Βλάχου.  

 

Παρ' όλα αυτά και σύμφωνα με τις εκδοθείσες ΠΝΠ οι ΚΑΔ των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής παραμένουν στους πληττόμενους, κάτι που σημαίνει πως ισχύει για τους θεραπευτές η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και η έκπτωση 25% σε περίπτωση εμπρόθεσμης καταβολής τους. Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις οι θεραπευτές είναι δικαιούχοι της μείωσης κατά 40% του ενοικίου επαγγελματικής στέγης για τον μήνα Απρίλιο.

 

«Η κυβέρνηση δηλώνει πως τον Μάιο θα λάβουν όλοι την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, εάν αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε συνεχιστεί. Ελπίζουμε αυτήν την φορά οι ιθύνοντες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Ο ευαίσθητος κλάδος της Ειδικής Αγωγής έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα», αναφέρει  ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής Κώστας Ρόγκας.

 

Σε καμία περίπτωση πάντως, αυτού του είδους οι επιταγές τηλε-κατάρτισης δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τον κλάδο των θεραπευτών που έχει πληγεί καίρια από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και έχει περιέλθει σε δυσχερέστατη θέση.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

Κάντε λήψη του ΔΤ σε pdf εδώ

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στου Ζωγράφου

Ανάρτηση: 26-02-2026 13:50

Ζητείται πτυχιούχος/α λογοθεραπεύτρια/ -ής με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος για κέντρο ειδικών θεραπειών στην περιοχή του Ζωγράφου. Είδος Εργασίας: Μερική απασχόληση, μπλοκάκι παροχή υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Πάτρα

Ανάρτηση: 19-02-2026 09:24

Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης στην Πάτρα ζητά να προλάβει λογοθεραπευτή. Η θέση αφορά παροχή υπηρεσιών λογοθεραπείας σε ενήλικες ασθενείς με διαταραχές επικοινωνίας και κατάποσης.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Καρδίτσα

Ανάρτηση: 18-02-2026 14:04

Ζητείται Λογοθεραπευτής/τρια στην Καρδίτσα από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Παιδιού, για 8ωρη ή 4ωρη εργασία. Προσφέρονται 14 μισθοί ανά έτος, εκπαιδευτικές άδειες, εργασία 5 ημερών. Συνεργασία από Σεπτέμβριο.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Αθήνα

Ανάρτηση: 11-02-2026 09:46

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός – Παράρτημα Αθήνας, αναζητά Λογοθεραπευτή/Λογοθεραπεύτρια. Υποχρεωτικά προσόντα: Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος , Καλή γνώση αγγλικής γλώσσας, Καλή γνώση χειρισμού Η/Υ , Στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπληρωμένες (για άνδρες υποψηφίους).

Ζητείται Λογοθεραπεύρια / ης στον Πειραιά (Καστέλλα)

Ανάρτηση: 21-01-2026 09:38

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στον Πειραιά (Καστέλλα) ζητά άμεση συνεργασία με λογοθεραπευτή/τρια για 2 πρωινά και 1-2 απογεύματα για πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης με εμπειρία στον αυτισμό ή/και τη σίτιση. Απαραίτητες προϋποθέσεις: Άδεια Aσκήσεως Eπαγγέλματος, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Ηλιούπολη

Ανάρτηση: 07-01-2026 11:16

Ζητείται Λογοθεραπευτής / Λογοθεραπεύτρια από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Ηλιούπολη Αττικής. Ιδανικά: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 14:00 – 21:00 (ήδη διαμορφωμένο πρόγραμμα).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Webinar: Παιδιά με σωληνίσκους στο αυτί: Ακοολογικές Επιπτώσεις, Αξιολόγηση & Κλινικός Χειρισμός από τον Λογοθεραπευτή

07/03/2026 - webinar

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ & ΟΕΕ ΑΚΟΗΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για την Ακοή και την Ακουστική Επεξεργασία διοργανώνει webinar με θέμα: "Παιδιά με σωληνίσκους στο αυτί: Ακοολογικές Επιπτώσεις, Αξιολόγηση & Κλινικός Χειρισμός από τον Λογοθεραπευτή", το Σάββατο 7 Μαρτίου 2026, 10:30πμ-12:30μμ, μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Διήμερο workshop για το παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρόγραμμα Attention Autism

04/04/2026 - Αθήνα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ & ΟΕΕ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Σε συνέχεια των προηγούμενων πολύ επιτυχημένων διοργανώσεων, με μεγάλη χαρά, η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για τον Αυτισμό του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει και πάλι διήμερο workshop για το παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρόγραμμα Attention Autism ™. To Workshop θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Απριλίου 2026, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια ), με εισηγήτρια (φυσική παρουσία) την Μαριάννα Λημναίου (Εκπαιδευτικός Αυτισμού και Attention Autism Advanced Practitioner).

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ