Νέα & Ανακοινώσεις

Ένταξη θεραπευτών Ειδικής Αγωγής στους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21-03-2020 11:01

Συνάδελφοι,

 

Σας ενημερώνουμε πως οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής εντάσσονται στους κλάδους που πλήττονται από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι ΚΑΔ μας περιλαμβάνονται σε εκείνες των πληττόμενων επιχειρήσεων της αγοράς. Αυτό σημαίνει πως οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχουν ληφθεί από το κράτος προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία θα ισχύσουν και για το σύνολο των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής.

 

Προηγήθηκαν συντονισμένες κινήσεις από το Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής με αποστολή ενημερωτικών επιστολών προς το σύνολο των αρμόδιων υπουργείων και των φορέων. Ήδη από αργά το βράδυ της Πέμπτης, ως Συντονιστικό, είχαμε λάβει εγγράφως διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Οικονομικών πως το σύνολο των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής θα υπαχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως και έγινε λίγες ώρες αργότερα.

 

Για τα σχετικά μέτρα θα εκδοθούν υπουργικές αποφάσεις το προσεχές διάστημα. 

 

Οι προσπάθειες μας προκειμένου να ενταχθούμε στα επαγγέλματα στα οποία έχει επιβληθεί αναστολή λειτουργίας για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας συνεχίζονται και αναμένουμε απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία. Ήδη έχουν αποσταλεί οι σχετικές επιστολές και Δελτίο Τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμοδίους.

 

Σε ότι αφορά το ζήτημα του εγγράφου του ΕΟΠΥΥ περί ηλεκτρονικών παραστατικών και πιστοποίησης έχουμε καταστήσει σαφές πως αυτή η αιφνιδιαστική κίνηση δεν πρόκειται να τύχει καμίας αποδοχής από τους θεραπευτές. Σε επιστολή μας προς τον Οργανισμό ξεκαθαρίσαμε πως τα ηλεκτρονικά παραστατικά συνιστούν ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά τους δικαιούχους-ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και όχι τους θεραπευτές.

 

Αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους μας απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία. Να είστε βέβαιοι πως θα σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ-ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (ΠΣΛ)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΛΛΕ)

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ-ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ -ΠΕ (ΠΣΛΕΠ.ΠΕ)

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΟΓΟΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Λ.Λ.Ε.)

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ -ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΛΛΕ)

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ

 

ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

 

 

 

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Λουτράκι Κορινθίας

Ανάρτηση: 29-02-2024 13:05

Ζητείται λογοθεραπεύτρια για συνεργασία σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Λουτράκι Κορινθίας

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Χρυσούπολη Καβάλας

Ανάρτηση: 27-02-2024 12:07

Κέντρο Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής στη Χρυσούπολη Καβάλας αναζητά λογοθεραπευτή/τρια,με προϋπηρεσία σε παιδιά προσχολικής ή σχολικής ηλικίας,για άμεση συνεργασία σε υπάρχον διαμορφωμένο πρόγραμμα.

Ζητούνται Λογοθεραπευτές/τριες στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό

Ανάρτηση: 20-02-2024 14:04

Ζητούνται λογοθεραπεύτριες για άμεση πρόσληψη σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Νάξο

Ανάρτηση: 20-02-2024 09:23

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ αναζητά Λογοθεραπευτή-τρια για πλήρη απασχόληση, καλές αποδοχές και δυνατότητα διαμονής.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Βάρη και στο Μοσχάτο

Ανάρτηση: 19-02-2024 15:53

Κέντρα Ειδικών Θεραπειών στη Βάρη και στο Μοσχάτο αναπτύσσονται και αναζητούν Λογοθεραπευτή-τρια. Συνεργασία κατά προτίμηση με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, είτε με ΙΚΑ. Απαραίτητα προσόντα: 2ετής κλινική εμπειρία σε θέση αντίστοιχης ειδικότητας, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ομαδικότητα, συνεργασία και αγάπη για τα παιδιά. Επιθυμητά προσόντα: Εκπαίδευση σε PECS, TEACCH, τραυλισμό, μαθησιακές δυσκολίες.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Περιστέρι

Ανάρτηση: 15-02-2024 11:30

Κέντρο ειδικών θεραπειών στο Περιστέρι αναζητά Λογοθεραπεύτρια/τη με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, για άμεση συνεργασία. Συζητήσιμες μέρες και ώρες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ