Νέα & Ανακοινώσεις

Ένταξη θεραπευτών Ειδικής Αγωγής στους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21-03-2020 11:01

Συνάδελφοι,

 

Σας ενημερώνουμε πως οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής εντάσσονται στους κλάδους που πλήττονται από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι ΚΑΔ μας περιλαμβάνονται σε εκείνες των πληττόμενων επιχειρήσεων της αγοράς. Αυτό σημαίνει πως οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχουν ληφθεί από το κράτος προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία θα ισχύσουν και για το σύνολο των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής.

 

Προηγήθηκαν συντονισμένες κινήσεις από το Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής με αποστολή ενημερωτικών επιστολών προς το σύνολο των αρμόδιων υπουργείων και των φορέων. Ήδη από αργά το βράδυ της Πέμπτης, ως Συντονιστικό, είχαμε λάβει εγγράφως διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Οικονομικών πως το σύνολο των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής θα υπαχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως και έγινε λίγες ώρες αργότερα.

 

Για τα σχετικά μέτρα θα εκδοθούν υπουργικές αποφάσεις το προσεχές διάστημα. 

 

Οι προσπάθειες μας προκειμένου να ενταχθούμε στα επαγγέλματα στα οποία έχει επιβληθεί αναστολή λειτουργίας για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας συνεχίζονται και αναμένουμε απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία. Ήδη έχουν αποσταλεί οι σχετικές επιστολές και Δελτίο Τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμοδίους.

 

Σε ότι αφορά το ζήτημα του εγγράφου του ΕΟΠΥΥ περί ηλεκτρονικών παραστατικών και πιστοποίησης έχουμε καταστήσει σαφές πως αυτή η αιφνιδιαστική κίνηση δεν πρόκειται να τύχει καμίας αποδοχής από τους θεραπευτές. Σε επιστολή μας προς τον Οργανισμό ξεκαθαρίσαμε πως τα ηλεκτρονικά παραστατικά συνιστούν ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά τους δικαιούχους-ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και όχι τους θεραπευτές.

 

Αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους μας απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία. Να είστε βέβαιοι πως θα σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ-ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (ΠΣΛ)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΛΛΕ)

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ-ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ -ΠΕ (ΠΣΛΕΠ.ΠΕ)

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΟΓΟΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Λ.Λ.Ε.)

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ -ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΛΛΕ)

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ

 

ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

 

 

 

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Κορωπί

Ανάρτηση: 01-12-2022 15:10

Ζητείται λογοθεραπεύτρια από κέντρο ειδικών θεραπειών στο Κορωπί για συνεργασία 2 ή 3 ημέρες. Απαιτείται τουλάχιστον προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία 2-3 ετών πάνω σε παιδικό πληθυσμό με αναπτυξιακές διαταραχές.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στου Ζωγράφου

Ανάρτηση: 01-12-2022 13:30

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια απο κέντρο ειδικών θεραπειών στου Ζωγράφου για 2 φορες την εβδομάδα. Απαραίτητο το μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στα Γιαννιτσά

Ανάρτηση: 01-12-2022 13:28

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/λογοθεραπευτής για άμεση πρόσληψη πλήρους απασχόλησης σε Κέντρα Ψυχολογικής και Ψυχοπαιδαγωγικής Υποστήριξης στα Γιαννιτσά.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Κερατσίνι

Ανάρτηση: 26-11-2022 19:13

Ζητείται λογοθεραπεύτρια, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και μπλοκ παροχής υπηρεσιών, από κέντρο ειδικής αγωγής, στην περιοχή του Κερατσινίου (ημέρες: Πέμπτη και Σάββατο).

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Πετρούπολη

Ανάρτηση: 26-11-2022 19:04

Γραφείο ειδικών θεραπειών στην Πετρούπολη αναζητεί λογοθεραπευτή/ τρία για συνεργασία.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 04-11-2022 15:18

Ζητείται ένας/μία Λογοθεραπευτής/τρια για άμεση πρόσληψη με πλήρη απασχόληση σε Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη Θεσσαλονίκη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ