Νέα & Ανακοινώσεις

Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής - Ενημέρωση για ΕΟΠΥΥ / Κορωνοϊό

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18-03-2020 10:49

Συνάδελφοι,

 

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ περί κατάθεσης ηλεκτρονικών παραστατικών και πιστοποίησης των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής. Ο Οργανισμός επέλεξε την χειρότερη δυνατή χρονική συγκυρία για να ανακινήσει με τρόπο αιφνιδιαστικό ένα ζήτημα για το οποίο έχει ήδη τοποθετηθεί σύσσωμη η θεραπευτική κοινότητα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.

 

Ως κλάδος έχουμε από καιρό καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε πλατφόρμες πιστοποίησης που αφορούν συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους. Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κανείς πως την ώρα που η χώρα μας αλλά και όλος ο κόσμος βιώνει μια περίοδο πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, η επιστημονική κοινότητα των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής θα σπεύσει να πιστοποιηθεί σε μια τέτοια πλατφόρμα. Είναι βέβαιο πως κανείς θεραπευτής δεν πρόκειται να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Άλλωστε, όλες τις συναντήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί με τους ιθύνοντες του ΕΟΠΥΥ κατά το παρελθόν, είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις πως ο οργανισμός θα εξακολουθεί να αποζημιώνει τους δικαιούχους ασφαλισμένους του και σε καμία περίπτωση τους θεραπευτές, οι οποίοι δεν είναι συμβεβλημένοι και ούτε πρόκειται να συμβληθούν με όρους επαχθείς, αφού αυτό που διακυβεύεται είναι η επιβίωση του κλάδου μας. Για ακόμα μια φορά ο ΕΟΠΥΥ, κατά την πάγια τακτική του, επιχειρεί χωρίς διάλογο να φέρει τους θεραπευτές προ τετελεσμένων.  Το αρραγές μέτωπο που έχουμε συγκροτήσει όλα αυτά τα χρόνια έχει παραπέμψει στις καλένδες κάθε απόπειρα υποβάθμισης του κλάδου μας. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα.Γ Για τη στάση μας απέναντι σε αυτή τη νέα ανακοίνωση έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ξέρουν πως τηρούμε απαρέγκλιτα τις αποφάσεις των θεσμικών μας οργάνων.

 

Άπαντες γνωρίζουν πως με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους γονείς και τα παιδιά πολλοί από εμάς έχουμε ήδη αναστείλει τη λειτουργία των γραφείων μας. Ως σύλλογοι έχουμε ήδη ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να ενταχθεί ο κλάδος των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής στα επαγγέλματα που πλήττονται από την πανδημία και να υπαχθούμε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις προκειμένου να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε αυτό το δύσκολο για όλους διάστημα.

 

Συνάδελφοι παρακολουθούμε στενά αλλά και με ψυχραιμία τα τεκταινόμενα που αφορούν άμεσα το μέλλον του κλάδου και θα σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ-ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (ΠΣΛ)
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΛΛΕ)
 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ-ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ -ΠΕ (ΠΣΛΕΠ.ΠΕ)
 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΟΓΟΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Λ.Λ.Ε.)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ -ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΛΛΕ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ

ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΕΥΡΟΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΕΕΝΑ)

 

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Λουτράκι Κορινθίας

Ανάρτηση: 29-02-2024 13:05

Ζητείται λογοθεραπεύτρια για συνεργασία σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Λουτράκι Κορινθίας

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Χρυσούπολη Καβάλας

Ανάρτηση: 27-02-2024 12:07

Κέντρο Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής στη Χρυσούπολη Καβάλας αναζητά λογοθεραπευτή/τρια,με προϋπηρεσία σε παιδιά προσχολικής ή σχολικής ηλικίας,για άμεση συνεργασία σε υπάρχον διαμορφωμένο πρόγραμμα.

Ζητούνται Λογοθεραπευτές/τριες στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό

Ανάρτηση: 20-02-2024 14:04

Ζητούνται λογοθεραπεύτριες για άμεση πρόσληψη σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Νάξο

Ανάρτηση: 20-02-2024 09:23

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ αναζητά Λογοθεραπευτή-τρια για πλήρη απασχόληση, καλές αποδοχές και δυνατότητα διαμονής.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Βάρη και στο Μοσχάτο

Ανάρτηση: 19-02-2024 15:53

Κέντρα Ειδικών Θεραπειών στη Βάρη και στο Μοσχάτο αναπτύσσονται και αναζητούν Λογοθεραπευτή-τρια. Συνεργασία κατά προτίμηση με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, είτε με ΙΚΑ. Απαραίτητα προσόντα: 2ετής κλινική εμπειρία σε θέση αντίστοιχης ειδικότητας, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ομαδικότητα, συνεργασία και αγάπη για τα παιδιά. Επιθυμητά προσόντα: Εκπαίδευση σε PECS, TEACCH, τραυλισμό, μαθησιακές δυσκολίες.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Περιστέρι

Ανάρτηση: 15-02-2024 11:30

Κέντρο ειδικών θεραπειών στο Περιστέρι αναζητά Λογοθεραπεύτρια/τη με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, για άμεση συνεργασία. Συζητήσιμες μέρες και ώρες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ