Νέα & Ανακοινώσεις

Ενημέρωση μελών για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30-11-2011 14:09

 

Προς: μέλη ΣΕΛΛΕ

Θέμα : Ενημέρωση μελών για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης όπου τα μέλη ενημερώθηκαν για την ίδρυση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας) και το προσχέδιο του κανονισμού που θα τον διέπει, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1) Στον ΕΟΠΥΥ εντάσσονται οι τέσσερις μεγαλύτεροι ασφαλιστικοί φορείς, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ και ΟΓΑ.

2) Ο ΣΕΛΛΕ σε συνεργασία με άλλους συλλόγους κινητοποιήθηκε άμεσα και κατέθεσε 3 υπομνήματα σχετικά με τα άρθρα που αφορούν τις αποδόσεις για παροχές υπηρεσιών λογοθεραπείας.

3) Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Εργασίας μας διαβεβαίωναν ότι οι παρατηρήσεις μας θα ληφθούν υπόψη στον σχετικό νόμο, δυστυχώς με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι δεν άλλαξαν τίποτα από το προσχέδιο.

4) Σύμφωνα με το νέο νόμο ( http://www.selle.gr/files/viewdownload/1-/10---- ) οι παροχές για τους ενήλικες μειώνονται στις 8 συνεδρίες ανά 10 ευρώ, ενώ οι παροχές για τα παιδιά περιγράφονται ασαφώς, τόσο ως προς τις συνεδρίες και το τελικό ποσό, όσο και ως προς τις διαταραχές τις οποίες καλύπτουν. Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση των δαπανών είναι η σύναψη συμβάσεων με τον νέο ασφαλιστικό φορέα.

5) Το ΔΣ του ΣΕΛΛΕ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με σκοπό να εξαιρεθούν οι λογοθεραπευτές από την σύναψη συμβάσεων μέχρι την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος αλλά και να εκδοθούν διευκρινιστικές εγκύκλιοι για τα άρθρα 14 και 17 με σκοπό την ομαλή λειτουργία των ταμείων.

6) Ο νέος νόμος θα ισχύσει από 1-1-12. Μέχρι τότε ισχύει ό, τι γνωρίζατε έως τώρα.

7) Μέχρι στιγμής η σύμβαση δεν έχει ανακοινωθεί για να γνωρίζουμε τους νομικούς όρους. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε, εφόσον πέσει στην αντίληψή σας η σύμβαση ή υποχρεωθείτε σε υπογραφή σύμβασης να μας ενημερώσετε άμεσα και να ΜΗΝ

ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ πριν την ελέγξουμε και πριν διαπραγματευτούμε, τους όρους της σύμβασης.

Για ότι νεότερο θα ενημερωθείτε άμεσα.

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Λ.Λ.Ε


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΒΛΑΧΟΥ

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Καστοριά

Ανάρτηση: 30-11-2023 09:09

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Καστοριά αναζητά για άμεση συνεργασία λογοθεραπεύτρια/η.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Περιστέρι

Ανάρτηση: 29-11-2023 08:47

Απο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Περιστέρι (στάση μετρό Ανθούπολη) ζητείται λογοθεραπεύτρια/ης με μπλοκ παροχής υπηρεσιών για να ενταχθεί σε πολυμελή επιστημονική ομάδα. Αμοιβή αναλόγως προσόντων.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 28-11-2023 09:39

Ζητείται άμεσα λογοθεραπεύτρια για καθημερινή απασχόληση σε κέντρο στην Παλλήνη με διαμορφωμένο και πλήρες ωράριο. Απαιτείται εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης στη Νίκαια

Ανάρτηση: 22-11-2023 09:29

Κέντρο ειδικών θεραπειών στη Νίκαια αναζητά λογοθεραπευτή/τρια για συνεργασία.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Αγρίνιο

Ανάρτηση: 15-11-2023 15:25

Φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο προστασίας και αποκατάστασης αναπήρων προσώπων αναζητά λογοθεραπεύτρια/η για 4ωρη απασχόληση στο παράρτημα Αγρινίου.

Ζητούνται Λογοθεραπευτές / τριες στο Χαϊδάρι

Ανάρτηση: 09-11-2023 12:15

Ζητούνται λογοθεραπευτές/τριες για κέντρο ειδικών θεραπειών στο Χαϊδάρι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Σεμινάριο- Βιωματικό Εργαστήριο: "Το Παιχνίδι Αλλιώς: Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Autistic Play".

09/02/2024 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει Σεμινάριο- Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα:"Το Παιχνίδι Αλλιώς: Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Autistic Play". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 9-10 &11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την Μανωλία  Σφακιανάκη, Λογοθεραπευτρια- Playworker MA και επικεφαλής της ΟΕΕ Αυτισμού του ΣΕΛΛΕ. 

Βιωματικό εργαστήριο: "Πρώιμη Ανίχνευση Αυτισμού"

25/02/2024 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα: "Πρώιμη Ανίχνευση Αυτισμού". Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την Δρ Ελένη Καραντανά, Παιδίατρο-Αναπτυξιολόγο. 

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ