Νέα & Ανακοινώσεις

Ενημέρωση μελών για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30-11-2011 14:09

 

Προς: μέλη ΣΕΛΛΕ

Θέμα : Ενημέρωση μελών για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης όπου τα μέλη ενημερώθηκαν για την ίδρυση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας) και το προσχέδιο του κανονισμού που θα τον διέπει, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1) Στον ΕΟΠΥΥ εντάσσονται οι τέσσερις μεγαλύτεροι ασφαλιστικοί φορείς, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ και ΟΓΑ.

2) Ο ΣΕΛΛΕ σε συνεργασία με άλλους συλλόγους κινητοποιήθηκε άμεσα και κατέθεσε 3 υπομνήματα σχετικά με τα άρθρα που αφορούν τις αποδόσεις για παροχές υπηρεσιών λογοθεραπείας.

3) Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Εργασίας μας διαβεβαίωναν ότι οι παρατηρήσεις μας θα ληφθούν υπόψη στον σχετικό νόμο, δυστυχώς με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι δεν άλλαξαν τίποτα από το προσχέδιο.

4) Σύμφωνα με το νέο νόμο ( http://www.selle.gr/files/viewdownload/1-/10---- ) οι παροχές για τους ενήλικες μειώνονται στις 8 συνεδρίες ανά 10 ευρώ, ενώ οι παροχές για τα παιδιά περιγράφονται ασαφώς, τόσο ως προς τις συνεδρίες και το τελικό ποσό, όσο και ως προς τις διαταραχές τις οποίες καλύπτουν. Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση των δαπανών είναι η σύναψη συμβάσεων με τον νέο ασφαλιστικό φορέα.

5) Το ΔΣ του ΣΕΛΛΕ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με σκοπό να εξαιρεθούν οι λογοθεραπευτές από την σύναψη συμβάσεων μέχρι την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος αλλά και να εκδοθούν διευκρινιστικές εγκύκλιοι για τα άρθρα 14 και 17 με σκοπό την ομαλή λειτουργία των ταμείων.

6) Ο νέος νόμος θα ισχύσει από 1-1-12. Μέχρι τότε ισχύει ό, τι γνωρίζατε έως τώρα.

7) Μέχρι στιγμής η σύμβαση δεν έχει ανακοινωθεί για να γνωρίζουμε τους νομικούς όρους. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε, εφόσον πέσει στην αντίληψή σας η σύμβαση ή υποχρεωθείτε σε υπογραφή σύμβασης να μας ενημερώσετε άμεσα και να ΜΗΝ

ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ πριν την ελέγξουμε και πριν διαπραγματευτούμε, τους όρους της σύμβασης.

Για ότι νεότερο θα ενημερωθείτε άμεσα.

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Λ.Λ.Ε


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΒΛΑΧΟΥ

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Κορωπί

Ανάρτηση: 01-12-2022 15:10

Ζητείται λογοθεραπεύτρια από κέντρο ειδικών θεραπειών στο Κορωπί για συνεργασία 2 ή 3 ημέρες. Απαιτείται τουλάχιστον προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία 2-3 ετών πάνω σε παιδικό πληθυσμό με αναπτυξιακές διαταραχές.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στου Ζωγράφου

Ανάρτηση: 01-12-2022 13:30

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια απο κέντρο ειδικών θεραπειών στου Ζωγράφου για 2 φορες την εβδομάδα. Απαραίτητο το μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στα Γιαννιτσά

Ανάρτηση: 01-12-2022 13:28

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/λογοθεραπευτής για άμεση πρόσληψη πλήρους απασχόλησης σε Κέντρα Ψυχολογικής και Ψυχοπαιδαγωγικής Υποστήριξης στα Γιαννιτσά.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Κερατσίνι

Ανάρτηση: 26-11-2022 19:13

Ζητείται λογοθεραπεύτρια, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και μπλοκ παροχής υπηρεσιών, από κέντρο ειδικής αγωγής, στην περιοχή του Κερατσινίου (ημέρες: Πέμπτη και Σάββατο).

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Πετρούπολη

Ανάρτηση: 26-11-2022 19:04

Γραφείο ειδικών θεραπειών στην Πετρούπολη αναζητεί λογοθεραπευτή/ τρία για συνεργασία.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 04-11-2022 15:18

Ζητείται ένας/μία Λογοθεραπευτής/τρια για άμεση πρόσληψη με πλήρη απασχόληση σε Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη Θεσσαλονίκη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ