Νέα & Ανακοινώσεις

Ενημέρωση μελών για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30-11-2011 14:09

 

Προς: μέλη ΣΕΛΛΕ

Θέμα : Ενημέρωση μελών για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης όπου τα μέλη ενημερώθηκαν για την ίδρυση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας) και το προσχέδιο του κανονισμού που θα τον διέπει, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1) Στον ΕΟΠΥΥ εντάσσονται οι τέσσερις μεγαλύτεροι ασφαλιστικοί φορείς, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ και ΟΓΑ.

2) Ο ΣΕΛΛΕ σε συνεργασία με άλλους συλλόγους κινητοποιήθηκε άμεσα και κατέθεσε 3 υπομνήματα σχετικά με τα άρθρα που αφορούν τις αποδόσεις για παροχές υπηρεσιών λογοθεραπείας.

3) Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Εργασίας μας διαβεβαίωναν ότι οι παρατηρήσεις μας θα ληφθούν υπόψη στον σχετικό νόμο, δυστυχώς με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι δεν άλλαξαν τίποτα από το προσχέδιο.

4) Σύμφωνα με το νέο νόμο ( http://www.selle.gr/files/viewdownload/1-/10---- ) οι παροχές για τους ενήλικες μειώνονται στις 8 συνεδρίες ανά 10 ευρώ, ενώ οι παροχές για τα παιδιά περιγράφονται ασαφώς, τόσο ως προς τις συνεδρίες και το τελικό ποσό, όσο και ως προς τις διαταραχές τις οποίες καλύπτουν. Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση των δαπανών είναι η σύναψη συμβάσεων με τον νέο ασφαλιστικό φορέα.

5) Το ΔΣ του ΣΕΛΛΕ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με σκοπό να εξαιρεθούν οι λογοθεραπευτές από την σύναψη συμβάσεων μέχρι την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος αλλά και να εκδοθούν διευκρινιστικές εγκύκλιοι για τα άρθρα 14 και 17 με σκοπό την ομαλή λειτουργία των ταμείων.

6) Ο νέος νόμος θα ισχύσει από 1-1-12. Μέχρι τότε ισχύει ό, τι γνωρίζατε έως τώρα.

7) Μέχρι στιγμής η σύμβαση δεν έχει ανακοινωθεί για να γνωρίζουμε τους νομικούς όρους. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε, εφόσον πέσει στην αντίληψή σας η σύμβαση ή υποχρεωθείτε σε υπογραφή σύμβασης να μας ενημερώσετε άμεσα και να ΜΗΝ

ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ πριν την ελέγξουμε και πριν διαπραγματευτούμε, τους όρους της σύμβασης.

Για ότι νεότερο θα ενημερωθείτε άμεσα.

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Λ.Λ.Ε


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΒΛΑΧΟΥ

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ανάρτηση: 18-06-2021 09:53

Κέντρο στη Νέα Φιλαδέλφεια αναζητεί άμεσα λογοθεραπεύτρια/η, με τουλάχιστον 4 χρόνια εμπειρία, για καθημερινή απογευματινή εργασία. Απαραίτητο μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Νέο Κόσμο και στον Άγιο Δημήτριο

Ανάρτηση: 16-06-2021 09:37

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια με εμπειρία σε ενήλικους ασθενείς από εγκεφαλικά επεισόδια και συναφείς νευρολογικές παθήσεις για εξωτερική συνεργασία στην περιοχή του Νέου Κόσμου & Αγ. Δημητρίου. Απαραίτητο μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Αγία Παρασκευή

Ανάρτηση: 15-06-2021 11:52

Ζητείται Λογοθεραπευτής- τρια απο κέντρο Λογοθεραπείας στην Αγία Παρασκευή Αττικης για συνεργασία από τον Σεπτέμβριο.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Χαλάνδρι

Ανάρτηση: 10-06-2021 09:10

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης από κέντρο ειδικών θεραπειών στο Χαλάνδρι. Απαραίτητη τουλάχιστον 5ετής προϋπηρεσία, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Βούλα Αττικής

Ανάρτηση: 09-06-2021 11:08

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στη Βούλα Αττικής αναζητά λογοθεραπεύτρια/η για συνεργασία 3 - 4 ημέρες την εβδομάδα. Η προϋπηρεσία θα συνεκτιμηθεί.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στην Ανατολική Αττική

Ανάρτηση: 08-06-2021 09:54

Ζητείται λογοθεραπεύτρια από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών για δύο ή και τρία απογεύματα, μόνιμη συνεργασία και πολύ καλές αποδοχές, άμεσα ή από τον Σεπτέμβριο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

IALP - AUDIOLOGY CONFERENCE 2021

26/08/2021 - MYSURU

IALP

International Conference on didability certification of persons with hearing and speech impairment

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ