Νέα & Ανακοινώσεις

Πρόσκληση Συμμετοχής σε Έρευνα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26-09-2019 11:01

     Παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας για να απαντήσετε στα δύο ερωτηματολόγια που θα βρείτε παρακάτω, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την έρευνα της Ειδικής Ομάδας Ενδιαφέροντος των Αναπτυξιακών Γλωσσικών Διαταραχών του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). 

1. Αναπτυξιακά ορόσημα σε παιδιά 18-24 μηνών: Διεπιστημονική και γονική προσέγγιση

Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η αξιολόγηση της βαρύτητας των αναπτυξιακών ορόσημων από γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιάτρους παιδιών ηλικίας 18 έως 24 μηνών. Επιπλέον, εξετάζεται κατά πόσον πιθανές ελλείψεις σε διάφορους αναπτυξιακούς τομείς οδηγούν στην παραπομπή των παιδιών για πληρέστερη αξιολόγηση από εξειδικευμένους λογοθεραπευτές.

Η έρευνα αποτελείται από τρία ερωτηματολόγια 18, 20 και 21 ερωτήσεων για τους παιδιάτρους, τους γονείς και τους παιδαγωγούς, αντίστοιχα.

Ο προβλεπόμενος χρόνος συμπλήρωσης του κάθε ερωτηματολογίου είναι τα 5 λεπτά.

Θα παρακαλούσαμε τα μέλη του συλλόγου που έχουν την δυνατότητα, όπως προωθήσουν την παρούσα έρευνα στις αντίστοιχες ομάδες.

Για τη συμμετοχή στην έρευνα, παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.surveymonkey.com/r/78R7DLK

 

      2.  Προσεγγίζοντας τη Γλωσσική Διαταραχή: Η διερεύνηση του γνωστικού εύρους των λογοθεραπευτών μέσω της κλινικής πρακτικής

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Γλωσσικές Διαταραχές δημιούργησε το παρόν ερωτηματολόγιο με σκοπό να διερευνήσει το γνωστικό εύρος των λογοθεραπευτών και τις δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν στην αξιολόγηση, τη διαφοροδιάγνωση και τη θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με Γλωσσική Διαταραχή, (πρώην Ειδική Γλωσσική Διαταραχή).

Παρόλο που η Γλωσσική Διαταραχή έχει μελετηθεί συστηματικά, παραμένει μία διαταραχή ανομοιογενής. Τα ερευνητικά δεδομένα στην Ελλάδα για τη συγκεκριμένη διαταραχή είναι περιορισμένα και μέσα από αυτό το ερωτηματολόγιο γίνεται μία προσπάθεια να αποσαφηνιστούν οι τρόποι με τους οποίους οι λογοθεραπευτές προσεγγίζουν αυτήν τη διαταραχή. Επιπλέον, αναμένεται να συλλεχθούν πληροφορίες χρήσιμες, που θα αποτελέσουν έμπνευση για την οργάνωση περισσότερων επιμορφωτικών προγραμμάτων μέσω του ΣΕΛΛΕ για τη περαιτέρω κατάρτιση των μελών του.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου γίνεται ανώνυμα, καθώς δεν απαιτείται να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Ο χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου είναι περίπου 10 λεπτά.

Για τη συμμετοχή στην έρευνα, παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.surveymonkey.com/r/TXFGWRK

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Λουτράκι Κορινθίας

Ανάρτηση: 23-04-2026 10:12

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Λουτράκι Κορινθίας για πλήρη απασχόληση με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών για συνεργασία από τον Σεπτέμβριο του 2026. Παρέχεται υποστηρικτικό περιβάλλον, συνεχής εκπαίδευση & εποπτεία. Προοπτική μακροχρόνιας συνεργασίας.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στην Καλλιθέα για συνεργασία (συστέγαση)

Ανάρτηση: 22-04-2026 12:50

Ζητείται λογοθεραπεύτρια για συνεργασία (συστέγαση) με γραφείο ψυχολόγων στην Καλλιθέα, με έναρξη τον Σεπτέμβριο 2026.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Περιστέρι

Ανάρτηση: 22-04-2026 09:30

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Περιστέρι αναζητάει ένα νέο, δυναμικό μέλος για να πλαισιώσει την ομάδα μας. 
Αναζητάμε Λογοθεραπευτή/τρια με όρεξη, εξειδίκευση και αγάπη για το παιδί για απασχόληση 3 ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο).​Απαραίτητα: Πτυχίο Λογοθεραπείας και Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. ​Εμπειρία σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές / δυσκολίες λόγου & ομιλίας.
Ομαδικό πνεύμα και συνέπεια.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Βούλα Αττικής

Ανάρτηση: 17-04-2026 12:19

Από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στη Βούλα Αττική ζητείται λογοθεραπέυτρια / ης για συνεργασία. Παρέχεται εποπτεία. Προϋπηρεσία συνεκτιμάται.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Μαρκόπουλο Αττικής

Ανάρτηση: 15-04-2026 09:47

Απο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Μαρκόπουλο Αττικής, αναζητούμε λογοθεραπευτή/τρια για συνεργασία από τον Σεπτέμβριο για 3ήμερη ή 4ήμερη απασχόληση. Παρέχονται εποπτείες.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Διδυμότειχο

Ανάρτηση: 06-04-2026 14:07

Αναζητούμε λογοθεραπευτή/λογοθεραπεύτρια για συνεργασία σε κέντρο ειδικών θεραπειών στο Διδυμότειχο, Έβρου.Έναρξη: Σεπτέμβριος (ή και νωρίτερα κατόπιν συνεννόησης). Παρέχεται υποστηρικτικό περιβάλλον, συνεχής εκπαίδευση & εποπτεία. Προοπτική μακροχρόνιας συνεργασίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Δύο Webinars Dysphagia Case Studies: Vol. 4

26/04/2026 - webinar

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Δυσφαγίας

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τη Δυσφαγία, σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων διοργανώσεων, θα πραγματοποιήσει ακόμα δύο Webinars "Dysphagia Case Studies: Vol. 4. Την  Κυριακή 26 Απριλίου θα διεξαχθεί Webinar με θέμα: Μελέτες Περιπτώσεων σε Παιδιά με Διαταραχές Σίτισης/Κατάποσης,  ενώ την Κυριακή 7 Ιουνίου θα διεξαχθεί με θέμα: Μελέτες Περιπτώσεων σε Ενήλικες με Διαταραχές Σίτισης/Κατάποσης. 

Webinar: Οδοντιατρικές παθήσεις και διαταραχές της ομιλίας. Αξιολόγηση, Παρέμβαση, Συνεργασία

23/05/2026 - webinar

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αναπτυξιακών Γλωσσικών Διαταραχών

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές διοργανώνει webinar με θέμα: "Οδοντιατρικές παθήσεις και διαταραχές της ομιλίας. Αξιολόγηση, Παρέμβαση, Συνεργασία" το Σάββατο 23 Μάϊου, 10:30πμ-12:30μμ, μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ