Νέα & Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΛΛΕ - 26.07.2018

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26-07-2018 13:47

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) καταγγέλλει τις ενέργειες της κυβέρνησης οι οποίες ανοίγουν την πόρτα σε άτομα με ελλιπή τυπικά προσόντα να ασκούν την επιστήμη της Λογοθεραπείας.

Εν μέσω εθνικού πένθους και στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής ψηφίζεται σήμερα τροπολογία η οποία: α) νομιμοποιεί τους αποφοίτους κέντρων ελευθέρων σπουδών εξισώνοντας την πρακτική εμπειρία τους με τα πτυχία λογοθεραπείας β) νομιμοποιεί αποφοίτους μεταπτυχιακών λογοθεραπείας της αλλοδαπής χωρίς δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος στην χώρα κτήσης του τίτλου σπουδών γ) παρατείνει την περίοδο προσκόμισης δικαιολογητικών των επαγγελματιών που εμπίπτουν στις μεταβατικές διατάξεις για ακόμα ένα έτος (ήταν ήδη δύο έτη).

Αφού πέρασαν 15 χρόνια για να ρυθμιστεί νομοθετικά το επάγγελμα του λογοθεραπευτή (ΠΔ 176/2014), αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ξαναρύθμισε (ΠΔ 49/2016), επιστρέφει για να το «ξαναρυθμίσει» με την επίμαχη τροπολογία την οποία εισηγήθηκαν οι βουλευτές κ.κ. Λιβανίου και Παπαδόπουλος.

Όλοι οι πτυχιούχοι επιστήμονες του κλάδου μένουμε απορημένοι θεατές εμπρός στην στάση της κυβέρνησης που δεν διστάζει μπροστά στην υποτίμηση μιας επιστήμης υγείας που υπηρετεί ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Ο καθένας λοιπόν ας αναλάβει τις ευθύνες του!

Για να κάνετε λήψη του ΔΤ σε pdf αρχείο πατήστε εδώ

 

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες/ες στο Κορωπί

Ανάρτηση: 05-02-2025 09:25

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Κορωπί, που εξειδικεύεται στην υποστήριξη παιδιών και εφήβων, αναζητά 2 Λογοθεραπευτές για να ενταχθούν στην ομάδα μας από τον Σεπτέμβριο του 2025. Προσφέρουμε: Δυνατότητα πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ευελιξία στη συνεργασία: με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ή ΙΚΑ, άμεση ασφάλιση, σύγχρονο και συνεργατικό περιβάλλον με δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης.
Απαιτούμενα Προσόντα: Πτυχίο Λογοθεραπείας, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, εμπειρία ή ενδιαφέρον στη συνεργασία με παιδιά, ικανότητα συνεργασίας σε διεπιστημονική ομάδα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στην Άρτα

Ανάρτηση: 30-01-2025 11:58

Ζητείται λογοθεραπεύτρια από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Άρτα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στα Τρίκαλα

Ανάρτηση: 24-01-2025 15:13

Κέντρο Ανάπτυξης Παιδιών & Εφήβων στα Τρίκαλα αναζητά Λογοθεραπευτή-τρια και για πρακτική άσκηση Λογοθεραπευτή-τρια.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Βούλα Αττικής

Ανάρτηση: 24-01-2025 12:18

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στη Βούλα Αττικής αναζητά λογοθεραπεύτρια/η για συνεργασία. Προϋπηρεσία θα συνεκτιμηθεί.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

Ανάρτηση: 24-01-2025 09:07

Ζητείται από Κέντρο Ειδικής Αγωγής στον Άγιο Δημήτριο Αττικής Λογοθεραπευτή/Λογοθεραπεύτρια για συνεργασία 2 φορές την εβδομάδα. Διαθέσιμες ημέρες Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ανάρτηση: 23-01-2025 09:18

Κέντρο ειδικών θεραπειών στη Νέα Φιλαδέλφεια αναζητά λογοθεραπεύτρια/η με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Δια ζώσης σεμινάριο: DIRFLOORTIME® (101): Εισαγωγή στο μοντέλο

08/02/2025 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο με θέμα: "DIRFLOORTIME® (101): Εισαγωγή στο μοντέλο". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 8 & 9 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την κυρία Βίλη Σκαρλοπούλου, λογοθεραπεύτρια BSC MA, DIR expert & training leader, Επίσημη training leader του μοντέλου σε Ελλάδα και Κύπρο από τον οργανισμό ICDL, DIRFLOORTIME®.
 

Διήμερο workshop για το παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρόγραμμα "Attention Autism ™"

05/04/2025 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Σε συνέχεια των προηγούμενων πολύ επιτυχημένων διοργανώσεων, με μεγάλη χαρά, ο ΣΕΛΛΕ και η Επιστημονική Επιτροπή σε συνεργασία με το Gina Davies Autism Centre, διοργανώνουν και πάλι διήμερο workshop για το παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρόγραμμα Attention Autism ™. To Workshop θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα.

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ