Νέα & Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08-02-2017 15:02

Συνάδελφοι

Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε χθες, 7/2/17, με ιδιαίτερα συνοπτικές διαδικασίες, στη συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής για θέματα ειδικής αγωγής, στην οποία κληθήκαμε να συμμετέχουμε, όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι.

 

Η συγκεκριμένη πρόθεση του Υπουργείου Υγείας, ήταν σε ΟΛΟΥΣ μας γνωστή μετά τη δημοσίευση του από 25/1/17 Δελτίου Τύπου του γραφείου του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, όπου αναφέρονταν και το αντικείμενο αυτής: «…θα είναι η διαμόρφωση προτάσεων για το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Κέντρων Ειδικής Αγωγής, η αποτύπωση των πραγματικών αναγκών σε όλο το φάσμα της Ειδικής Αγωγής και η υιοθέτηση επιστημονικά τεκμηριωμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Τα συμπεράσματα της Επιτροπής θα ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση του τελικού προϋπολογισμού για την Ειδική Αγωγή, προς όφελος όλων των Πολιτών».

Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά από επικοινωνία με όλους του άλλους συλλόγους αποφασίσαμε να ορίσουμε τους εκπροσώπους μας, με στόχο πάντα την προάσπιση, με κάθε θεμιτό μέσο, τόσο του κλάδου μας, όσο και εκείνων που δέχονται τις υπηρεσίες μας.

 

Η συγκρότηση της Επιτροπής ολοκληρώθηκε αυθημερόν και η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη διαύγεια. Να σημειώσουμε ότι, όπως προαναφέρθηκε, επικοινώνησαν μαζί μας στις 7/2/17, το έγγραφο ωστόσο που αναρτήθηκε στη διαύγεια έχει ημερομηνία μία μέρα πριν, δηλ. 6/2/17…

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%99%CE%A6%CE%A8465%CE%A6%CE%A5%CE%9F-%CE%A159?inline=true

 

Όπως θα δείτε, το Υπουργείο έχει διευρύνει το έργο της Επιτροπής προκειμένου να συμπεριλάβει και το θέμα των συμβάσεων, για το οποίο ο Σύλλογος, μετά και την έκτακτη ΓΣ στις 22/1/17 έχει ΞΕΚΑΘΑΡΑ τοποθετηθεί:

Ο ΣΕΛΛΕ είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε σύμβαση προτείνεται από τον ΕΟΠΥΥ εντός των πλαισίων του πρόσφατα ψηφισμένου Ν. 4447/2016 και έχει ήδη καταθέσει έγγραφο στον Οργανισμό όπου παρατίθενται αναλυτικά οι λόγοι αντίθεσής μας στην εν λόγω σύμβαση, χωρίς καμία τοποθέτηση επί των όρων της σύμβασης.

 

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερωθείτε όλοι και στη Γ.Σ. της 5/3/2017.

 

 

 

 

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Καλαμάτα

Ανάρτηση: 21-03-2023 14:01

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Καλαμάτα αναζητά άμεσα λογοθεραπευτή/τρια για συνεργασία. Απαραίτητα προσόντα: άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Υπάρχει δυνατότητα ασφάλισης ΙΚΑ και συνεργασία με μπλοκάκι.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης στον Χολαργό

Ανάρτηση: 17-03-2023 11:14

Ζητείται για άμεση πρόσληψη Λογοθεραπευτής/τρια για διήμερη απογευματινή απασχόληση (Τρίτη και Πέμπτη) σε κέντρο ειδικών θεραπειών στον Χολαργό για παιδιά προσχολικής ηλικίας έως έξι ετών, με ήπιες αναπτυξιακές δυσκολίες.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Άλιμο

Ανάρτηση: 13-03-2023 10:18

Ψυχοπαιδαγωγικο κέντρο στον Άλιμο, αναζητά ΛΟΓΟΘΕΤΑΠΕΥΤΡΙΑ/-Η για άμεση συνεργασία. 
Απαιτείται: άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Ρέθυμνο

Ανάρτηση: 10-03-2023 12:20

Ζητείται από πολυδύναμο κέντρο ειδικής αγωγής στο Ρέθυμνο λογοθεραπεύτρια/ης για πλήρη ή μερική απασχόληση.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 03-03-2023 13:30

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Ανατολική Θεσσαλονίκη αναζητά άμεσα λογοθεραπευτή/τρια για συνεργασία. Απαραίτητα προσόντα: άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Θα προτιμηθούν θεραπευτές με εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στη Νίκαια

Ανάρτηση: 02-03-2023 15:54

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια για 2 μέρες την εβδομάδα από κέντρο ειδικών θεραπειών στη Νίκαια. Απαραίτητη προϋπόθεση το δελτίο παροχής υπηρεσιών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Δια ζώσης σεμινάριο: “Ανάλυση Δειγμάτων Παιδικού Λόγου, με Έμφαση στο Αφήγημα”

02/04/2023 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & Επιστημονική Επιτροπή

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει  δια ζώσης σεμινάριο με τίτλο: Ανάλυση δειγμάτων παιδικού λόγου, με έμφαση στο αφήγημα.  To σεμινάριο  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου, (Κάνιγγος 10, 4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια  την  Δρ Έλενα Θεοδώρου .

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ