Νέα & Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08-02-2017 15:02

Συνάδελφοι

Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε χθες, 7/2/17, με ιδιαίτερα συνοπτικές διαδικασίες, στη συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής για θέματα ειδικής αγωγής, στην οποία κληθήκαμε να συμμετέχουμε, όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι.

 

Η συγκεκριμένη πρόθεση του Υπουργείου Υγείας, ήταν σε ΟΛΟΥΣ μας γνωστή μετά τη δημοσίευση του από 25/1/17 Δελτίου Τύπου του γραφείου του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, όπου αναφέρονταν και το αντικείμενο αυτής: «…θα είναι η διαμόρφωση προτάσεων για το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Κέντρων Ειδικής Αγωγής, η αποτύπωση των πραγματικών αναγκών σε όλο το φάσμα της Ειδικής Αγωγής και η υιοθέτηση επιστημονικά τεκμηριωμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Τα συμπεράσματα της Επιτροπής θα ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση του τελικού προϋπολογισμού για την Ειδική Αγωγή, προς όφελος όλων των Πολιτών».

Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά από επικοινωνία με όλους του άλλους συλλόγους αποφασίσαμε να ορίσουμε τους εκπροσώπους μας, με στόχο πάντα την προάσπιση, με κάθε θεμιτό μέσο, τόσο του κλάδου μας, όσο και εκείνων που δέχονται τις υπηρεσίες μας.

 

Η συγκρότηση της Επιτροπής ολοκληρώθηκε αυθημερόν και η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη διαύγεια. Να σημειώσουμε ότι, όπως προαναφέρθηκε, επικοινώνησαν μαζί μας στις 7/2/17, το έγγραφο ωστόσο που αναρτήθηκε στη διαύγεια έχει ημερομηνία μία μέρα πριν, δηλ. 6/2/17…

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%99%CE%A6%CE%A8465%CE%A6%CE%A5%CE%9F-%CE%A159?inline=true

 

Όπως θα δείτε, το Υπουργείο έχει διευρύνει το έργο της Επιτροπής προκειμένου να συμπεριλάβει και το θέμα των συμβάσεων, για το οποίο ο Σύλλογος, μετά και την έκτακτη ΓΣ στις 22/1/17 έχει ΞΕΚΑΘΑΡΑ τοποθετηθεί:

Ο ΣΕΛΛΕ είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε σύμβαση προτείνεται από τον ΕΟΠΥΥ εντός των πλαισίων του πρόσφατα ψηφισμένου Ν. 4447/2016 και έχει ήδη καταθέσει έγγραφο στον Οργανισμό όπου παρατίθενται αναλυτικά οι λόγοι αντίθεσής μας στην εν λόγω σύμβαση, χωρίς καμία τοποθέτηση επί των όρων της σύμβασης.

 

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερωθείτε όλοι και στη Γ.Σ. της 5/3/2017.

 

 

 

 

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Χαλάνδρι

Ανάρτηση: 19-04-2024 14:47

Κέντρο Ειδικής Νευροψυχοκινητικής Αγωγής στο Χαλάνδρι αναζητά λογοθεραπεύτρια/η για θέση πλήρους απασχόλησης από τον Σεπτέμβριο 2024. Απαραίτητη προϋπηρεσία τουλάχιστον 2 ετών, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Ίλιον

Ανάρτηση: 19-04-2024 09:11

Ζητείται από κέντρο ειδικών θεραπειών στο Ίλιον λογοθεραπευτής/τρια για 2-3 ημέρες την εβδομάδα, απογευματινό ωράριο, απο τον Σεπτέμβριο.Μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Αυλώνα Αττικής

Ανάρτηση: 18-04-2024 15:29

Παιδιατρικό Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στον Αυλώνα Αττικής αναζητά λογοθεραπεύτρια/η με άδεια άσκησης επαγγέλματος και εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 16-04-2024 10:48

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια από παιδιατρικό κέντρο ειδικής αγωγής στην Παλλήνη για άμεση συνεργασία 2 ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα και Τετάρτη ή Τετάρτη και κάποια άλλη μέρα) με απογευματινό ωράριο. Ευέλικτος τρόπος πρόσληψης και πολύ καλές αμοιβές. Προοπτική σοβαρής συνεργασίας και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Πικέρμι

Ανάρτηση: 16-04-2024 10:12

Κέντρο ειδικών θεραπειών στο Πικέρμι αναζητά λογοθεραπευτή/τρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για 2 με 3 ημέρες, προκειμένου να αναλάβει από το καλοκαίρι τα περιστατικά της συνεργάτιδός μας που αποχωρεί λόγω εγκυμοσύνης. Επιθυμητή προϋπηρεσία και μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Αιγάλεω

Ανάρτηση: 15-04-2024 09:35

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Αιγάλεω, αναζητά λογοθεραπευτή/τρια με όρεξη και αγάπη για τα παιδιά για συνεργασία από Σεπτέμβριο, για 2 μέρες. Επιθυμητή ενδεχόμενη διαθεσιμότητα από Μάιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Σεμινάριο: Παρουσίαση του μοντέλου πρώιμης παρέμβασης E.S.D.M.

25/05/2024 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο με θέμα: "Παρουσίαση του μοντέλου πρώιμης παρέμβασης E.S.D.M.". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 25 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτριες την Δρ Κατσίκα Ιωάννα,ψυχολόγο παιδιού και εφήβου και την Δρ Σαραφίδου Μάρα, Αναπτυξιακή Ψυχολόγο. 

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ