Νέα & Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου ΣΕΛΛΕ για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06-06-2014 09:14

Αθήνα, 5 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) υποδέχεται με ανακούφιση την απόφαση του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα σχετικά με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογοθεραπευτή.
Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας, αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη θεσμοθέτησης μιας άδειας που θα επιτρέψει στους επαγγελματίες λογοθεραπευτές να εργάζονται ως αναγνωρισμένοι επιστήμονες, κατάφερε να ξεπεράσει αγκυλώσεις και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και να προχωρήσει μια διαδικασία που καθυστερούσε αδικαιολόγητα και βρισκόταν σε εκκρεμότητα τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Υγείας, σε συνάντηση που είχε χτες το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζεται το πλαίσιο χορήγησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή και ρυθμίζονται οι όροι, τα κριτήρια και οι σχετικές προϋποθέσεις. Σύμφωνα με το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, για την άσκηση του επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή θα απαιτείται, πτυχίο του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των ΤΕΙ ή αντίστοιχο αναγνωρισμένο πτυχίο του εξωτερικού ή απόφαση αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010. Παράλληλα, προβλέπονται μεταβατικές διατάξεις για αυτούς που έχουν σχετικά προσόντα μέχρι την έκδοση του Π.Δ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι λογοθεραπευτές, σε αντίθεση με τους περισσότερους επαγγελματίες της υγείας, εργάζονται μέχρι σήμερα χωρίς άδεια, χωρίς καμιά πιστοποίηση της θεωρητικής και κλινικής τους κατάρτισης. Με τη θεσμοθέτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προστατεύονται όχι μόνο το κύρος και η αξιοπιστία του επιστήμονα λογοθεραπευτή, αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας, μέλη πολύ ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (μικρά παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν διαταραχές λόγου, ομιλίας και κατάποσης) και διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.
Ο ΣΕΛΛΕ δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, η οποία, δια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και ιδιαιτέρως με την αποφασιστική συμβολή του Υφυπουργού κ. Αντώνη Μπέζα, έδειξε την απαραίτητη ευαισθησία και την απαιτούμενη πολιτική βούληση για να λύσει ένα ουσιαστικό πρόβλημα που βασανίζει τους λογοθεραπευτές επί πολλά έτη.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) ιδρύθηκε το 2002 από τους αποφοίτους των ΤΕΙ Λογοθεραπείας. Πρόκειται για έναν επιστημονικό και επαγγελματικό Σύλλογο που κύριο στόχο έχει την προώθηση της επιστήμης της Λογοθεραπείας. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από χίλια μέλη. Ο ΣΕΛΛΕ είναι μέλος του International Association of Logopedists and Phoniatrics (IALP).



 

 

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό

Ανάρτηση: 05-12-2023 13:44

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες από κέντρα ειδικών θεραπειών στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Κερατσίνι

Ανάρτηση: 04-12-2023 10:20

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια από Κεντρο Ειδικής Αγωγής στο Κερατσίνι, για άμεση συνεργασια δύο φορές την εβδομάδα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Καστοριά

Ανάρτηση: 30-11-2023 09:09

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Καστοριά αναζητά για άμεση συνεργασία λογοθεραπεύτρια/η.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Περιστέρι

Ανάρτηση: 29-11-2023 08:47

Απο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Περιστέρι (στάση μετρό Ανθούπολη) ζητείται λογοθεραπεύτρια/ης με μπλοκ παροχής υπηρεσιών για να ενταχθεί σε πολυμελή επιστημονική ομάδα. Αμοιβή αναλόγως προσόντων.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 28-11-2023 09:39

Ζητείται άμεσα λογοθεραπεύτρια για καθημερινή απασχόληση σε κέντρο στην Παλλήνη με διαμορφωμένο και πλήρες ωράριο. Απαιτείται εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης στη Νίκαια

Ανάρτηση: 22-11-2023 09:29

Κέντρο ειδικών θεραπειών στη Νίκαια αναζητά λογοθεραπευτή/τρια για συνεργασία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Σεμινάριο- Βιωματικό Εργαστήριο: "Το Παιχνίδι Αλλιώς: Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Autistic Play".

09/02/2024 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει Σεμινάριο- Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα:"Το Παιχνίδι Αλλιώς: Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Autistic Play". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 9-10 &11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την Μανωλία  Σφακιανάκη, Λογοθεραπευτρια- Playworker MA και επικεφαλής της ΟΕΕ Αυτισμού του ΣΕΛΛΕ. 

Βιωματικό εργαστήριο: "Πρώιμη Ανίχνευση Αυτισμού"

25/02/2024 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα: "Πρώιμη Ανίχνευση Αυτισμού". Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την Δρ Ελένη Καραντανά, Παιδίατρο-Αναπτυξιολόγο. 

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ