Εκδηλώσεις

Δια ζώσης σεμινάριο: DIRFLOORTIME® (101): Εισαγωγή στο μοντέλο

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

ΤΥΠΟΣ: Σεμινάριο

ΠΟΛΗ: Αθήνα

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος - ΣΕΛΛΕ

ΗΜ/ΝΙΑ: 08/02/2025 - 09/02/2025, 13:30 ώς 17:30

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο με θέμα: "DIRFLOORTIME® (101): Εισαγωγή στο μοντέλο". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 8 & 9 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την κυρία Βίλη Σκαρλοπούλου, λογοθεραπεύτρια BSC MA, DIR expert & training leader, Επίσημη training leader του μοντέλου σε Ελλάδα και Κύπρο από τον οργανισμό ICDL, DIRFLOORTIME®.

Μικρή περιγραφή του σεμιναρίου

Πρόκειται για την επίσημη εκπαίδευση που εξετάζει το θεωρητικό πλαίσιο, τα επιστημονικά στοιχεία και το πεδίο εφαρμογής του μοντέλου DIRFLOORTIME®. Είναι ένα μοντέλο παρέμβασης με στόχο τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης, της επικοινωνίας και της κοινωνικοποίησης ιδιαίτερα σε παιδιά και εφήβους που βρίσκονται στο φάσμα αλλά όχι μόνο. Τα αρχικά DIR περιγράφουν τη φιλοσοφία του μοντέλου. D (developmental) αναπτυξιακό, I (individual differences) βασισμένο στις ατομικές διαφορές, R (relationship) σχεσιακό μοντέλο.

Ο θεραπευτής με όχημα τη σχέση του με το παιδί και λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα ατομικά χαρακτηριστικά υποστηρίζει το παιδί να ανέβει στη σκάλα των αναπτυξιακών λειτουργικών συναισθηματικών ικανοτήτων. Πρόκειται για ένα πλήρες μοντέλο που είναι από τις πιο σύγχρονες και ερευνητικά τεκμηριωμένες μεθόδους για το φάσμα του αυτισμού (υψηλής /χαμηλής λειτουργικότητας όλων των ηλικιών). Στην εκπαίδευση θα προβληθούν πολλά βίντεο με το μοντέλο στα ελληνικά και θα υπάρχουν πολλά πρακτικά κομμάτια για εξάσκηση αλλά και συζήτηση. Μετά τη διήμερη εκπαίδευση οποίος το επιθυμεί μπορεί να εμβαθύνει στα επόμενα επίπεδα του μοντέλου.

Θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης από τον επίσημο οργανισμό του DIRFLOORTIME® στην Αμερική ICDL.

 

Πρόγραμμα:

  

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου Κυριακή 9 Φεβρουαρίου
13.30             Υποδοχή συμμετεχόντων 10:00             Υποδοχή συμμετεχόντων
14.00             Έναρξη σεμιναρίου 10:30             Έναρξη σεμιναρίου
16.30-17:15   Διάλειμμα / ελαφρύ γεύμα 14:00-15:00   Διάλειμμα / ελαφρύ γεύμα
19:15-19:30   Διάλειμμα / καφές 17:30             Λήξη σεμιναρίου
21.00             Λήξη 1ης ημέρας  

 

Κόστος Συμμετοχής*

• Φοιτητές και Δόκιμα Μέλη ΣΕΛΛΕ:  230 ευρώ

• Ενεργά Μέλη ΣΕΛΛΕ: 250  ευρώ

• Μη Μέλη ΣΕΛΛΕ:  280 ευρώ

* Τιμή χωρίς ΦΠΑ.  Σε περίπτωση που επιθυμείτε τιμολόγιο: + Φ.Π.Α 24% επί της αρχικής τιμής. Διαφορετικά θα λάβετε απόδειξη είσπραξης. 

Λόγω περιορισμένων θέσεων (30) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για κράτηση θέσεων, πατήστε εδώ.


Πολιτική Ακύρωσης

Οι συμμετέχοντες, που επιθυμούν την ακύρωση της εγγραφής τους, θα πρέπει να την αποστέλλουν γραπτώς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στο epep@selle.gr μέχρι και δεκα (10) εργάσιμες ημέρες πριν το  σεμινάριο και θα λαμβάνουν πλήρη επιστροφή χρημάτων (μείον 15 ευρώ για τα διαχειριστικά έξοδα του σεμιναρίου).

Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν επιστρέφονται οι εγγραφές.

 

Επιστροφή

Νέα & Ανακοινώσεις

Κατανόηση και υποστήριξη της Αναπτυξιακής Γλωσσικής Διαταραχής (DLD) στην Ελλάδα σήμερα

10-10-2025 13:46

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την ΑΓΔ, η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα για νέους λογοθεραπευτές, με τίτλο: "Κατανόηση και υποστήριξη της Αναπτυξιακής Γλωσσικής Διαταραχής (DLD) στην Ελλάδα σήμερα". Η ημερίδα θα διεξαχθεί διαδικτυακά από την κυρία Βασιλογιαννακοπούλου Γεωργία, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στις 11.00πμ, μέσω zoom και θα διαρκέσει μία ώρα.

Το Παιχνίδι Αλλιώς: Κατανοώντας το Autistic Play και Εξερευνώντας τις Δυνατότητές του

25-09-2025 12:16

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει Σεμινάριο- Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα:"Το Παιχνίδι Αλλιώς: Κατανοώντας το Autistic Play και Εξερευνώντας τις Δυνατότητές του". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 28 - 29 & 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την Μανωλία  Σφακιανάκη, Λογοθεραπευτρια- Playworker MA. 

Δωρεάν Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα Νέων Επαγγελματιών

16-09-2025 14:04

Ο ΣΕΛΛΕ. διοργανώνει Δωρεάν Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα Νέων Επαγγελματιών για νέους επαγγελματίες λογοθεραπευτές και τελειόφοιτους φοιτητές Λογοθεραπείας των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 10.00πμ, μέσω zoom.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

 

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Αθήνα

Ανάρτηση: 30-10-2025 11:28

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων – Παράρτημα Αθήνας, αναζητά Λογοθεραπευτή/Λογοθεραπεύτρια. Υποχρεωτικά προσόντα: Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ,Καλή γνώση αγγλικής γλώσσας, Καλή γνώση χειρισμού Η/Υ , Στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπληρωμένες (για άνδρες υποψηφίους). 

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Μαρκόπουλο Αττικής

Ανάρτηση: 23-10-2025 08:57

Αναζητούμε Λογοθεραπευτή/-τρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος & μπλοκ παροχής υπηρεσιών για συνεργασία σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Μεσολόγγι

Ανάρτηση: 20-10-2025 09:17

Ζητείται λογοθεραπευτής- τρια, από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Μεσολόγγι, για άμεση πενθήμερη εργασία ή για 3 μέρες / εβδομάδα. 

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στον Πειραιά

Ανάρτηση: 08-10-2025 09:16

Zητείται λογοθεραπεύτρια για άμεση 3ημερη συνεργασία (Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη) μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, με Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στον Πειραιά. Δυνατότητα συνεργασίας με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ή ΙΚΑ.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης

Ανάρτηση: 06-10-2025 10:11

Ζητείται Λογοθεραπευτής - τρια με 2ετή εμπειρία και γνώσεις σε παιδιά με ΔΑΦ & ΔΕΠΥ, για πλήρη ή μερική απασχόληση σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στον Άγιο Νικόλαο -Λασιθίου - Κρήτης.  

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Κίσαμο Χανίων

Ανάρτηση: 03-10-2025 09:03

Ζητείται λογοθεραπεύτρια / ης από Κέντρο Θεραπειών και Εκπαίδευσης στην Κίσαμο Χανίων. Πενθήμερη εργασία ή για 2 μέρες/εβδομάδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ