Εκδηλώσεις

(ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ) Ημερίδα: Διαταραχές Σίτισης και Κατάποσης

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΣΕΛΛΕ

ΤΥΠΟΣ: Σεμινάριο

ΠΟΛΗ: Αθήνα

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Βιβλιοθήκη Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

ΗΜ/ΝΙΑ: 28/05/2016 - 28/05/2016, 10:00 ώς 14:30

Ημερίδα: Διαταραχές Σίτισης και Κατάποσης (Δυσφαγία)

Βιβλιοθήκη Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αγίας Ελεούσης 4, Ψυρρή

Σάββατο 28 Μαΐου 2016, ώρες: 10.00 – 14.30

Στα πλαίσια της προσπάθειας προώθησης της επιστήμης της δυσφαγίας στη χώρα μας,ο ΣΕΛΛΕ μέσω της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για τη Δυσφαγία, διοργανώνει την 1η Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: «Διαταραχές Σίτισης και Κατάποσης (Δυσφαγία)» στην Αθήνα, στη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Αγίας Ελεούσης 4, Ψυρρή), το Σάββατο 28 Μαΐου 2016.

Η Ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση για στην επιστημονική δραστηριότητα του ΣΕΛΛΕ μέσα από την Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για τη Δυσφαγία και στην ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών και φοιτητών λογοθεραπευτών σχετικά με τη δυσφαγία, τα αίτιά της, την έγκαιρη διάγνωση, τις επιπλοκές, τις σύγχρονες και εμπεριστατωμένες πρακτικές παρέμβασης και θεραπείας.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, οι επαγγελματίες θα ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της διάγνωσης και παρέμβασης για τη δυσφαγία και για την κλινική πρακτική βασισμένη σε ενδείξεις (evidence based practice – EBP) και ερευνητικά δεδομένα.

Η Professor Margaret Walshe, Trinity College, Dublin θα παρουσιάσει μέσω τηλεδιάσκεψης (Τίτλος: Dysphagia Screening and Assessment  – State-of-the-art).

H Professor Margaret Walshe είναι Λογοθεραπεύτρια και Αναπληρωτής Καθηγήτρια στο Trinity College Dublin, Ιρλανδία. Διευθύνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Δυσφαγίας στο Trinity College Dublin και μέχρι τώρα έχει επιβλέψει πάνω από 60 μεταπτυχιακά ερευνητικά προγράμματα στο τομέα της δυσφαγίας. Στην έρευνα ασχολείται με την εκτίμηση και τη διαγνωστική ακρίβεια των μέσων  αξιολόγησης και διάγνωσης για τη δυσφαγία και κυρίως με την κλινική πρακτική βάσει ενδείξεων. Έχει συμμετάσχει στην έκδοση πάνω από 6 Cochrane Database συστηματικές ανασκοπήσεις (Cochrane Systematic Reviews). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του European Society for Swallowing Disorders (ESSD). Περισσότερες πληροφορίες: http://people.tcd.ie/Profile?Username=walshema.

Η συμμετοχή είναι 20,00 ευρώ και θα γίνει βάσει ονομαστικής προκράτησης καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και για προκράτηση θέσης, παρακαλούμε αποστείλετε ονοματεπώνυμο και τηλεφωνικό αριθμό στη γραμματεία του ΣΕΛΛΕ στο e mail: info@selle.gr ή στο τηλέφωνο 210 38 48 362 (ώρες: 09.00 – 15.00).

Δείτε εδώ το Πρόγραμμα της Ημερίδας

Δείτε εδώ την Αφίσα της Ημερίδας

 

 

Επιστροφή

Νέα & Ανακοινώσεις

Δια ζώσης σεμινάριο: Τραχειοστομία -Κατάποση & Ομιλία

23-04-2024 13:50

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τη Δυσφαγία διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο με θέμα:"Τραχειοστομία -Κατάποση & Ομιλία". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια). 

Σεμινάριο: Παρουσίαση του μοντέλου πρώιμης παρέμβασης E.S.D.M.

15-04-2024 13:04

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο με θέμα: "Παρουσίαση του μοντέλου πρώιμης παρέμβασης E.S.D.M.". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 25 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτριες την Δρ Κατσίκα Ιωάννα,ψυχολόγο παιδιού και εφήβου και την Δρ Σαραφίδου Μάρα, Αναπτυξιακή Ψυχολόγο. 

Ημερίδα στην Καλαμάτα: «Μια Ματιά...στον Αυτισμό»

03-04-2024 09:15

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική- ενημερωτική ημερίδα, με τίτλο: «Μια Ματιά...στον Αυτισμό», με την συμμετοχή εξαίρετων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Αυτιστικού Φάσματος. Η ημερίδα διοργανώνεται, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, από την Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος του ΣΕΛΛΕ.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

 

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στον Πειραιά

Ανάρτηση: 23-04-2024 11:10

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών για παιδιά και εφήβους στον Πειραιά αναζητά λογοθεραπεύτρια με όρεξη και ενδιαφέρον για συνεργασία από Σεπτέμβριο, 3 ή 4 ημέρες την εβδομάδα, μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Παρέχεται σταθερός μισθός και ασφάλεια ΙΚΑ  ή μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Χαλάνδρι

Ανάρτηση: 19-04-2024 14:47

Κέντρο Ειδικής Νευροψυχοκινητικής Αγωγής στο Χαλάνδρι αναζητά λογοθεραπεύτρια/η για θέση πλήρους απασχόλησης από τον Σεπτέμβριο 2024. Απαραίτητη προϋπηρεσία τουλάχιστον 2 ετών, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Ίλιον

Ανάρτηση: 19-04-2024 09:11

Ζητείται από κέντρο ειδικών θεραπειών στο Ίλιον λογοθεραπευτής/τρια για 2-3 ημέρες την εβδομάδα, απογευματινό ωράριο, απο τον Σεπτέμβριο.Μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Αυλώνα Αττικής

Ανάρτηση: 18-04-2024 15:29

Παιδιατρικό Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στον Αυλώνα Αττικής αναζητά λογοθεραπεύτρια/η με άδεια άσκησης επαγγέλματος και εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 16-04-2024 10:48

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια από παιδιατρικό κέντρο ειδικής αγωγής στην Παλλήνη για άμεση συνεργασία 2 ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα και Τετάρτη ή Τετάρτη και κάποια άλλη μέρα) με απογευματινό ωράριο. Ευέλικτος τρόπος πρόσληψης και πολύ καλές αμοιβές. Προοπτική σοβαρής συνεργασίας και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Πικέρμι

Ανάρτηση: 16-04-2024 10:12

Κέντρο ειδικών θεραπειών στο Πικέρμι αναζητά λογοθεραπευτή/τρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για 2 με 3 ημέρες, προκειμένου να αναλάβει από το καλοκαίρι τα περιστατικά της συνεργάτιδός μας που αποχωρεί λόγω εγκυμοσύνης. Επιθυμητή προϋπηρεσία και μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ