Εκδηλώσεις

(ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ) Dr Rosenbek’s Workshop “How to Treat Aphasia, Dysarthria and Apraxia of Speech: Evidence and Experience”

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΣΕΛΛΕ

ΤΥΠΟΣ: Σεμινάριο

ΠΟΛΗ: Αθήνα

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταρεία "ΣΥΖΕΥΞΙΣ"

ΗΜ/ΝΙΑ: 12/09/2015 - 13/09/2015

For English press here
Registration Form

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) σας καλωσορίζει στο διήμερο Workshop με θέμα “How to treat Aphasia, Dysarthria and Apraxia of Speech: Evidence and Experience” που πρόκειται να διεξαχθεί στις 12 – 13 Σεπτεμβρίου 2015, στο χώρο της Αστικής Μη-Kερδοσκοπικής Εταιρείας “ΣΥΖΕΥΞΙΣ”.

Το θέμα του Workshop είναι η Αφασία, η Δυσαρθρία και η Απραξία του λόγου και ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών των Διαταραχών.

Ο σχεδιασμός του Θεραπευτικού πλάνου θα πρέπει να περιλαμβάνει δύο «συστατικά στοιχεία», ανεξάρτητα από την αντιμετωπιζόμενη διαταραχή, τη βαρύτητά της ή την ηλικία του ασθενούς. Το πρώτο συστατικό είναι το Περιεχόμενο της Θεραπείας και το δεύτερο συστατικό είναι η Διαδικασία της Θεραπείας.

Για την Αφασία, το περιεχόμενο είναι η γλώσσα. Θα παρουσιαστούν οι πιο σύγχρονες μέθοδοι παρέμβασης (VNeST, ARCS, SCRIPTS, Intention and Attention Therapy).

Για την Δυσαρθρία, το περιεχόμενο ποικίλει αλλά μπορεί να περικλείει την Αναπνοή, τη Φώνηση, την Άρθρωση, την Αντήχηση και την Προσωδία. Οι πιο αποδοτικές μέθοδοι παρέμβασης οι οποίες και θα παρουσιαστούν είναι: η εξάσκηση των μυών του αναπνευστικού συστήματος, Μaximum Performance Training, Prosthetic Management of the Velopharynx, VPI treatments και Rate Modification.

Για την Απραξία του λόγου, το περιεχόμενο σχετίζεται με την Άρθρωση και την Προσωδία. Θα παρουσιάσουμε μια πλήρη μέθοδο παρέμβασης που οδηγεί τον ασθενή από τη αφωνία στην λειτουργική επικοινωνία.

Το Workshop

Οι Διαδικασίες της Θεραπείας θεωρούνται από τη πλειοψηφία των επιστημόνων ότι απαιτούν τη μέγιστη κλινική προσπάθεια και δημιουργικότητα. Η Διαδικασία είναι ίδια και δεν επηρεάζεται από τη βαρύτητα της διαταραχής ή την ηλικία του ασθενούς. Θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν όλες οι σημαντικές διαθέσιμες Διαδικασίες.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται συνεχής αναφορά στην Τεκμηριωμένη Πρακτική (Evidence Based Practice). Η άποψη του Dr Rosenbek είναι ότι τα αποδεικτικά στοιχεία είναι μόνο ένα μέρος από αυτό που καθοδηγεί τον Θεραπευτή. Ορισμένες φορές, οι επιθυμίες του ασθενούς, η εμπειρία και η διορατικότητα του Θεραπευτή είναι πιο σημαντικά. Όλες οι μέθοδοι που θα παρουσιαστούν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και στην κλινική εμπειρία 45 ετών του Dr Rosenbek. Το Workshop είναι πρακτικό και θα επικεντρωθούμε στον τρόπο εφαρμογής των παρεμβάσεων και όχι στη θεωρητική τους ανάλυση.

Οι Συμμετέχοντες του Workshop θα παραλάβουν τα εξής:
Σημειώσεις Workshop στην αγγλική γλώσσα
Πιστοποίηση υπογεγραμμένη από τον εισηγητή Dr Rosenbek

Η γλώσσα του Workshop είναι η αγγλική με δυνατότητα ταυτόχρονης Διερμηνείας στα Ελληνικά.

Key Note Speaker Dr John (Jay) Rosenbek
O John (Jay) Rosenbek είναι επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Florida (Dpt of Speech Language and Hearing Sciences) και επίκουρος καθηγητής στο East Lansing, Michigan State University. Έχει αποσυρθεί από τα διδακτικά του καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο της Florida αλλά συνεχίζει να απασχολείται ως κλινικός σύμβουλος.

Είναι μέλος πολλών Συμβουλευτικών Επιτροπών (Advisory Boards) ενώ ταυτόχρονα παραμένει πάροχος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Συνεχίζει την ερευνητική δράση του με αντικείμενο τον έγκαιρο εντοπισμό των διαταραχών του λόγου.

Είναι Fellow ASHA Member και μεταξύ άλλων τιμητικών διακρίσεων έχει τιμηθεί με “Kleffner Career Clinic Award” και “Kwana Lifetime Achievement in Publications” ενώ έχει λάβει τιμητική διάκριση από την “Academy of Neurogenic Communication Disorders and Sciences”.

Οι Συμμετέχοντες
Τις εργασίες του Workshop αναμένεται να παρακολουθήσουν επαγγελματίες Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Φοιτητές καθώς και ενδιαφερόμενοι γονείς και συγγενείς ασθενών.

Μετά την λήξη του Workshop οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποίηση υπογεγραμμένη από τον εισηγητή, Dr. John (Jay) Rosenbek. Για την παραλαβή του πιστοποιητικού παρακολούθησης οι συμμετέχοντες υποχρεούνται στην παρακολούθηση του Workshop και τις δύο ημέρες.

Χώρος Διεξαγωγής του Workshop

To Workshop θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Αστικής Μη-Κερδοσκοπικής Εταιρείας “ΣΥΖΕΥΞΙΣ” έναν ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο χώρο (Σουλίου 32, 173 42 Άγιος Δημήτριος, πλησιέστερη στάση ΜΕΤΡΟ Ηλιούπολη - έξοδος προς Γλυφάδα).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Για την αίτηση εγγραφής πατήστε εδώ





 

Επιστροφή

Νέα & Ανακοινώσεις

Δωρεάν Ενημερωτική Ημερίδα Νέων Επαγγελματιών

24-04-2024 11:07

Ο ΣΕΛΛΕ διοργανώνει Δωρεάν Ενημερωτική Ημερίδα Νέων Επαγγελματιών για νέους επαγγελματίες λογοθεραπευτές και τελειόφοιτους φοιτητές Λογοθεραπείας των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια) στις 17.00.

Δια ζώσης σεμινάριο: Τραχειοστομία -Κατάποση & Ομιλία

23-04-2024 13:50

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τη Δυσφαγία διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο με θέμα:"Τραχειοστομία -Κατάποση & Ομιλία". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια). 

Σεμινάριο: Παρουσίαση του μοντέλου πρώιμης παρέμβασης E.S.D.M.

15-04-2024 13:04

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο με θέμα: "Παρουσίαση του μοντέλου πρώιμης παρέμβασης E.S.D.M.". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 25 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτριες την Δρ Κατσίκα Ιωάννα,ψυχολόγο παιδιού και εφήβου και την Δρ Σαραφίδου Μάρα, Αναπτυξιακή Ψυχολόγο. 

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

 

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στον Πειραιά

Ανάρτηση: 23-04-2024 11:10

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών για παιδιά και εφήβους στον Πειραιά αναζητά λογοθεραπεύτρια με όρεξη και ενδιαφέρον για συνεργασία από Σεπτέμβριο, 3 ή 4 ημέρες την εβδομάδα, μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Παρέχεται σταθερός μισθός και ασφάλεια ΙΚΑ  ή μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Χαλάνδρι

Ανάρτηση: 19-04-2024 14:47

Κέντρο Ειδικής Νευροψυχοκινητικής Αγωγής στο Χαλάνδρι αναζητά λογοθεραπεύτρια/η για θέση πλήρους απασχόλησης από τον Σεπτέμβριο 2024. Απαραίτητη προϋπηρεσία τουλάχιστον 2 ετών, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Ίλιον

Ανάρτηση: 19-04-2024 09:11

Ζητείται από κέντρο ειδικών θεραπειών στο Ίλιον λογοθεραπευτής/τρια για 2-3 ημέρες την εβδομάδα, απογευματινό ωράριο, απο τον Σεπτέμβριο.Μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Αυλώνα Αττικής

Ανάρτηση: 18-04-2024 15:29

Παιδιατρικό Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στον Αυλώνα Αττικής αναζητά λογοθεραπεύτρια/η με άδεια άσκησης επαγγέλματος και εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 16-04-2024 10:48

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια από παιδιατρικό κέντρο ειδικής αγωγής στην Παλλήνη για άμεση συνεργασία 2 ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα και Τετάρτη ή Τετάρτη και κάποια άλλη μέρα) με απογευματινό ωράριο. Ευέλικτος τρόπος πρόσληψης και πολύ καλές αμοιβές. Προοπτική σοβαρής συνεργασίας και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Πικέρμι

Ανάρτηση: 16-04-2024 10:12

Κέντρο ειδικών θεραπειών στο Πικέρμι αναζητά λογοθεραπευτή/τρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για 2 με 3 ημέρες, προκειμένου να αναλάβει από το καλοκαίρι τα περιστατικά της συνεργάτιδός μας που αποχωρεί λόγω εγκυμοσύνης. Επιθυμητή προϋπηρεσία και μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ